Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Райлікарні на Волині не вистачає понад мільйон гривень на зарплату

Помізкували і відклали прийняття рішення до пори, коли підіб’ють підсумки року.

Фото grisha.nedopad.

Райлікарні на Волині не вистачає понад мільйон гривень на зарплату

На нараді за участю голів громад Волині й керівника облради вирішували, як вийти зі скрутного становища

Торчинська районна лікарня, де виконують зокрема складні операції по заміні суглобів, опинилася в скрутному становищі через затримку фінансування від Національної служби здоров’я України. До кінця року в лікарні не вистачає 1,2 мільйони гривень на оплату праці. Про це повідомив у фейсбуці голова Волинської облради Григорій Недопад.

Щоб знайти рішення проблеми, провів нараду, ініційовану представниками Торчинської громади, за участю голів громад Волині. Адже в цій лікарні лікуються пацієнти з інших громад, а тому справедливо і правильно – єднатися і разом шукати вихід у складних ситуаціях. Бо попри реформування ми всі насамперед – одна волинська громада.

Приємно, що майже усі присутні голови громад підтримали ініціативи Торчинської лікарні, висловили готовність допомогти закладу, де лікуються жителі різних ОТГ. Затурцівська і Підгайцівська громади відразу зголосилися надати фінансову підтримку Торчинській лікарні. Проте, така допомога може і не знадобитися, якщо Національна Служба Здоров’я виконає свої зобов’язання і таки сплатить за контрактами за надання стоматологічної та хірургічної допомоги.

- Коли громади підсумують обсяги перевиконання своїх бюджетів і проясниться ситуація з неоплаченими угодами НСЗУ, повернемось до вирішення цього питання, - запевнив Недопад, голова обласної ради.

- Коли громади підсумують обсяги перевиконання своїх бюджетів і проясниться ситуація з неоплаченими угодами НСЗУ, повернемось до вирішення цього питання, - запевнив Недопад, голова обласної ради.

На жаль, медична реформа викрила проблеми більшості районних лікарень, де виникають проблеми з матеріальним забезпеченням, з нестачею фінансування тощо. Те, що утримувалось коштом районних бюджетів і було розраховано на значно більшу кількість пацієнтів, тепер фінансується лише з бюджету громади. Тому керівництву громад і медичних закладів необхідно переходити до пошуку оптимальних і нестандартних рішень, виходячи від власних потреб.

Звісно, ніхто не повинен лишатися сам на сам у безвиході, тому й ініціював як проведення Координаційних рад за участю всіх голів, так і нарад, що об’єднують наші волинські громади.

Жодна реформа не здатна повністю відділити одну громаду від іншої. І тільки єднаючись, ми можемо гідно відповідати новим викликам. Та і рішення складних ситуацій варто шукати разом, показуючи взаємну підтримку і готовність допомогти один одному.

Читайте також:Осінні канікули можуть розпочатися раніше – Ляшко

Реклама Google

Telegram Channel