Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
Зеленський підписав закон про доступ до інноваційних ліків

Зеленський підписав закон про доступ до інноваційних ліків.

Фото Прессслужби президента України.

Зеленський підписав закон про доступ до інноваційних ліків

Тепер інноваційні препарати не повинні закуповуватися за процедурою, яку передбачо законом Про державні закупівлі

Президент Володимир Зеленський підписав закон про доступ до інноваційних ліків. Про це повідомляє прес-служба президента в середу, 13 жовтня, передає КорреспонденТ.

Цей документ покликаний сприяти спрощенню доступу пацієнтів до інноваційних медичних технологій та лікарських засобів.

«Цей документ покликаний сприяти спрощенню доступу пацієнтів до інноваційних медичних технологій та лікарських засобів. Згідно з ним, дія закону Про державні закупівлі до 31 грудня 2023 року не поширюється на випадки, коли предметом закупівлі є оригінальні (інноваційні) лікарські засоби, що підлягають закупівлі за договорами керованого доступу», - сказано в повідомленні.

В електронній системі закупівель публікують інформацію про міжнародні непатентовані назви (за наявності), торгову назву, форму випуску, дозування лікарського засобу, щодо якого укладено такий договір, і іншу інформацію.

Перелік лікарських засобів, які закуповують за договорами керованого доступу, затверджує Кабмін. Для визначення доцільності укладення договору керованого доступу проводять державне оцінювання медичних технологій щодо лікарського засобу, який можна постачати згідно з таким договором.

Читайте також: На Волині домінує штам Дельта: у 99% взірців виявили мутації 

Закон вступає в силу із дня, який є наступним за днем ​​його опублікування.

Telegram Channel