Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Показали, як працює бурякопункт Гнідавського цукрового заводу (Фото)

Один день на бурякопункті – на фото.

Фото Гнідавського цукрового заводу.

Показали, як працює бурякопункт Гнідавського цукрового заводу (Фото)

Із самого ранку поблизу бурякопункту ажіотаж – одні виїздять, інші заїжджають, але попри те, що сезон збору цукрових буряків у розпалі, та великий наплив автомобілів, черг – немає

На бурякопункті подбали про зручність здавачів сировини, запровадили комп’ютерну систему, що дає можливість швидко розвантажувати буряки і відразу за них розраховуватись – подбали, аби було добре і для заводу, і для партнерів, котрі працюють у полі.

Заїжджаючи на бурякопункт, яким займає чималу площу неподалік самого підприємства автомобілі, завантажені «солодким коренем» проходять процедуру зважування, все автоматично, жодного втручання і права на помилку, далі ще одна зупинка, де беруть пробу на цукристість і забрудненість сировини.

Далі автомобілі слідують до кагатів із буряком, від побаченого перехоплює дух: кілька десятків кагатів по 4-5 метрів у висоту кожний, а це тисячі тон цукрового буряка. Ще на вході ми пройшли інструктаж з техніки безпеки, отримали спеціальні казки та у супроводі директора бурякопункту оглядаємо первинну ланку «народження цукру».

Читайте також: Вищий пілотаж сільського господарства у «Городищі»: податки, благодійність і буряки (Відео)

Буряки не можна вивантажувати де доведеться, адже порядок у всьому: по черзі автомобілі під’їжджають до машини-розвантажувача, який і формує ці кагати.

Там кожен знає свою роботу: одні контролюють процес зважування, інші формують кагати, треті відправляють буряки на мийку, де він пройшовши первинну обробку потрапляє на саме підприємство. Працівники кажуть, що робота не з легких, однак не нарікають, адже мають достойні умови праці та гідну заробітну плату.

«Ми задоволені тим, що маємо тут роботу і не доводиться шукати кращої долі десь у Польщі. Ви знаєте, що тут працює сотні людей, а бурякоздавачі, водії це тясячі людей, яким дає роботу Гнідавський цукровий завод», – розповідає водій навантажувача Сергій.

Начальник бурякопункту Василь Григор’єв, який працює тут вже майже 30 років каже, що прикрих випадків травмування не було, адже працюють майстри своєї справи.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Реклама Google

Джерело: Гнідавський цукровий завод
Telegram Channel