Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Чому 40-й квартал у Луцьку без води і тепла

Стався порив на тепловій мережі.

Фото Волинські новини.

Чому 40-й квартал у Луцьку без води і тепла

Через аварійну ситуацію на тепломережі на розі вулиць Кравчука та Соборності значна частина міста, у тому числі й заклади соціальної сфери, опинилися без води та тепла.

Як пояснив у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини директор ДКТ «Луцьктепло» Іван Скорупський, оприлюднена раніше інформація про аварію на котельні, яка розташована на вулиці Карбишева, не відповідає дійсності. Чималий житловий масив міста опинився без гарячого водопостачання і тепла через аварійну ситуацію на мережах.

Проблема не на котельні, вона працює. І всі наші котельні працюють.

«Проблема не на котельні, вона працює. І всі наші котельні працюють. А від котельні йде теплова мережа, де й сталася аварійна ситуація. Є витік в районі проспекту Соборності-Кравчука, біля ринку «Формула». Через цей порив на тепловій мережі весь 40-й зупинився. Зараз ми заповнюємо мережі від 33-го, але це відбувається повільно, бо потрібно заповнити великий об’єм води. І сьогодні ж будемо займатися ремонтом тієї ділянки», – пояснив він.
Внаслідок цієї аварії садочки, школи, медичні заклади, які розташовані на 40-му кварталі, так само поки що без тепла.
«Мережа заповнюється і ми плануємо сьогодні туди подати. Теплова мережа заповнюється повільно, бо від котельні не можна одномоментно подати такий великий об’єм води, інакше зупиниться котельня. Заповнення мереж відбувалося ще відучора з обіду», – додає Іван Скорупський.

Читайте також: Сусідські війни: у Луцьку чоловік затероризував мешканців будинку судовими позовами​.

Водночас сьогодні працівники уже беруть ордер на ремонтні роботи і будуть починати копати, аби дістатися до місця аварії. Йдеться про ділянку між торговим рядом та будинками Соборності 42-42а.
«Лучани помічали, що там на дорозі лежав багато років щебінь. Близько 4-5 років тому там в аварійному порядку замінили одну з труб. Але замінили не на нову, а на вживану, адже на ремонт тієї ділянки від «Формули» до повороту на Там-Там треба було 10-12 мільйонів. Таких коштів не було, і ми не могли там навіть відновити благоустрій. В певний момент там вчергове стався порив. Там ще стоять магазини на тій ділянці. Проте, думаю, максимально оперативно, там все зробимо», – резюмує очільник «Луцьктепла».
Юлія МАЛЄЄВА.

Telegram Channel