Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Депутати вимагають повернути кошти громадам на ремонт автошляхів

Обіцяють віддати.

Фото Pixabay.

Депутати вимагають повернути кошти громадам на ремонт автошляхів

Зазначили, питання потрібно вирішити негайно

Депутати стверджують, що в результаті перерозподілу субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на ремонт доріг місцевого значення облдержадміністрація позбавила територіальні громади мільйонів гривень.

Про це повідомляють на веб-сайті Волинської облради.

З відповідним запитом до голови Волинської ОДА звернувся депутат облради Андрій Бокоч.

Зазначені кошти призначалися на ремонт важливих автошляхів у межах громад, проте цієї можливості громади вже не матимуть. На окремих територіях частково вже виконані роботи, постала проблема пошуку фінансування.

Він зазначив, що у розпорядженні № 528 йдеться про зняття з бюджету Зимнівської громади 1,25 млн. грн, Устилузької – 1 млн. грн. Литовезької – 1,25 млн. грн, Поромівської – 1,2 млн. грн, Іваничівської – 1,25 млн. грн, Вишнівської – 1,25 млн. грн, Рівненської – 3,3 млн. грн, Любомльської – 1,25 млн. грн, Головненської – 1,25 млн. грн, а також з інших громад області, коштів, передбачених на ремонт доріг.

«Зазначені кошти призначалися на ремонт важливих автошляхів у межах громад, проте цієї можливості громади вже не матимуть. На окремих територіях частково вже виконані роботи, постала проблема пошуку фінансування. Ситуація, що склалась, зумовлює суттєву соціальну напругу серед місцевого населення. Тому питання повернення фінансування, яке було відібране через вищезазначене розпорядження голови облдержадміністрації, треба негайно вирішити», – зазначає Андрій Бокоч.

Тож, у своєму зверненні він просить повернути громадам зазначені кошти.

Читайте також: Об'їзну дорогу біля Луцька просить включити у програму «Велике будівництво».

Реклама Google

Telegram Channel