Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
У Володимирі пенсіонерки танцюють румбу і балет

Валентина Карпюк намагається знайти індивідуальний підхід до кожного учасника групи.

Фото з особистого архіву Валентини Карпюк.

У Володимирі пенсіонерки танцюють румбу і балет

Красиво рухатися під музику їх безкоштовно навчає 40-річна Валентина Карпюк. Жінка каже, що заслужений відпочинок — не привід нудьгувати. Тому проводить заняття, аби бабусі та дідусі частіше усміхалися

Володимирчанка вирішила започаткувати такі уроки кілька років тому, коли працювала в місцевому педагогічному коледжі, а її вихованці проходили практику в університеті третього віку. За словами жінки, тоді їй здалося, що пенсіонерам–студентам не вистачає емоцій. Утім, можливості втілити задумане не було. Нині ж пані Валентина має свою професійну студію, а більш ніж 20 літ досвіду допомагають їй працювати з людьми різного віку. Аби учні добре почувалися, вчителька консультується з лікарями й підбирає спеціальний комплекс вправ для зміцнення м’язів.

Пенсіонерки кажуть, що наставниця надихає їх виконувати рухи енергійно та правильно.
Пенсіонерки кажуть, що наставниця надихає їх виконувати рухи енергійно та правильно.

 — Багато підопічних мають проблеми зі здоров’ям. Роблю все, щоб вони про це забули. Я бачу щастя в їхніх очах, коли танцюють. А це найкраща нагорода для педагога, — ділиться емоціями пані Валентина.

За розповідями наставниці, цих людей важко назвати літніми. Вони ритмічно рухаються, уважно слухають вчительку й швиденько копіюють її рухи.

За розповідями наставниці, цих людей важко назвати літніми. Вони ритмічно рухаються, уважно слухають вчительку й швиденько копіюють її рухи. Комусь вдається краще, комусь гірше — втім, не здається ніхто. Найстаршій її учениці 70 років. Жінка встигає і з хатніми справами впоратися, і про поставу подбати. Є в групі і староста, яка нагадує колегам, о котрій прийти на наступне заняття. За словами хореографині, підопічні ніколи не спізнюються й відповідально ставляться до уроків. Каже, дехто навіть дуже засмучується, коли не вдається відтворити якийсь рух.

— Я заспокоюю своїх гуртківців. Переконую, що з часом все вийде. Головне — практикуватися й бути в хорошому настрої, — розповіла тренерка.

Валентина Карпюк далі планує розвивати свою справу, мовляв, ще багато нагород треба виграти й танців освоїти. Попри те, що жінка родом з Росії (Республіка Бурятія), каже, що відчуває себе українкою, тому в майбутньому з пенсіонерами хоче опанувати українські народні танці.

Ірина КРАВЧУК.

Читайте також: Відомі імена переможців ХХV Всеукраїнського конкурсу професійних читців імені Лесі Українки.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel