Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Адвокат Ігор Головань: «вугільна історія» – це продовження політичних переслідувань п’ятого Президента

Адвокат Петра Порошенка Ігор Головань.

Фото Європейська солідарність.

Адвокат Ігор Головань: «вугільна історія» – це продовження політичних переслідувань п’ятого Президента

Так звана «вугільна справа» – це продовження політичних переслідувань п’ятого Президента Порошенка, які почалися з перших днів Зеленського на посаді Глави держави. Про це в ефірі Прямого каналу заявив адвокат Ігор Головань

Він нагадав, що перше провадження проти Порошенка було відкрите за те, що українські моряки рухалися з одного українського порту в інший, інформує пресслужба Європейської солідарності.

«В чиїх інтересах порушили кримінальне провадження? В інтересах Російської Федерації, щоб представити, що це не Росія винна у захопленні наших кораблів і моряків, а  це були «неправильні дії» президента, тих же українських моряків і українських військових», – зауважив Головань. 

«Взялися за тих, хто будував українському флоту кораблі. Тобто злочином оголосили будівництво кораблів для українських Військово-морських сил, і генерал Павловський зараз знаходиться під вартою вже чотири місяці», – констатує адвокат.

«Були ще десятки аналогічних проваджень. Оця «вугільна історія» – це наступний виток політичних переслідувань. Мова про що? Давайте оголосимо «державною зрадою» постачання вугілля з українських шахт українським електростанціям. А виплату тим працівникам, які це вугілля добули, подали на-гора і відвантажили на ті електростанції – давайте оголосимо «фінансуванням тероризму», – іронізує Головань. 

Мова про що? Давайте оголосимо «державною зрадою» постачання вугілля з українських шахт українським електростанціям. А виплату тим працівникам, які це вугілля добули, подали на-гора і відвантажили на ті електростанції – давайте оголосимо «фінансуванням тероризму.

«Дуже схоже і на історію з моряками, і на історію з кораблями. Якщо б тільки ми тут говорили про податки, про українських громадян, що постачання цього вугілля запобігло тому, що Україна б замерзла в темряві – а були випадки, що українські жінки народжували дітей в ліфтах, які застрягли від відсутності електрики. Якщо цього вдалося уникнути і Україна пройшла холодний період з світлом і з енергією – то цього одного достатньо для того, щоб виключити будь-яку подію будь-якого злочину», – переконаний Головань.

«Це шоу складалося з суцільної брехні. Починаючи з того, на чому це все базувалося. На записах, які оприлюднив Бігус», – констатує адвокат. 

«Записи Бігуса» – це інформація, яка складає суспільний інтерес. Ми в нього вимагаємо – де файли? Оскільки у своїх відосиках він «засвітив», як воно виглядало у первісному вигляді. Але як тільки ми поставили питання – опублікуй, він тут же каже «це моя власність». Тобто ці записи настільки фейкові, що про них можна тільки розмовляти, але показати їх суспільству ніхто не наважується», – наголошує адвокат Головань. 

«Голосу п’ятого Президента на цих записах немає. Жодної зачіпки немає, жодного доказу немає, але п‘ятий Президент України Порошенко на першому місці. А що саме зробив п’ятий Президент? Навіть на цьому брифінгу нічого вони не сказали», – зауважив адвокат. 

Читайте також: Сюмар: «вугільна справа» проти Порошенка - це перелік брехні, який має прикрити провали Зеленського​.

Показово, що у брифінгу брав участь голова СБУ Баканов, який процесуально не має повноважень брати участь у провадженнях, однак є фігурантом скандалу з можливим відмиванням коштів Коломойського в офшорах Зеленського та його оточення – зазначає адвокат.

«Нам є що сказати, що робив президент Порошенко в цій енергетичній і вугільній історії», – зазначає Головань.

Реклама Google

«Президент по Конституції не має безпосереднього стосунку до енергетики і вугільної промисловості. Але відповідно до Конституції Президент відповідає за безпеку, в тому числі енергетичну. І очолює РНБО. Президент Порошенко з 2014 року і до кінця каденції зробив все можливе, зокрема в питанні забезпечення енергетики України вугіллям, і навіть більше того, що було можливо», – констатує Ігор Головань.

Telegram Channel