Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Угіс Крастіньш: ще зарано давати будь-яку оцінку нашим новачкам

Буде цікавий сезон.

Фото пресслужби ВК Кажани.

Угіс Крастіньш: ще зарано давати будь-яку оцінку нашим новачкам

Про старт у волейбольній Суперлізі, новачків та першу поразку команди читайте в інтерв’ю прес-служби львів'ян з головним тренером клубу «Барком-Кажани» Угісом Крастіньшем

– Угісе, вітаємо зі стартом у чемпіонаті України з волейболу. Перші матчі зіграно і є несподіванки: це поразка «кажанів» у грі з «Житичами». Що трапилось на майданчику?

У певних моментах волейболісти не до кінця зігрались, десь змінилась роль гравців у команді.

– У певних моментах волейболісти не до кінця зігрались, десь змінилась роль гравців у команді. А все це впливає на результат. Щоб стати на шлях переможців треба пропрацювати певні моменти й не лише фізичні, а й психологічні. Потрібно бути готовим. І це такий процес, через який проходить будь-яка команда, що прагне результату. Торік ми програли перший матч у сезоні, але, в результаті, це вийшла взагалі єдина поразка за весь чемпіонат.

– Команда поповнилась 6 гравцями. Як новачки адаптуються до колективу?

– Торік ми теж досить суттєво зміни склад команди й зігрались. В певних моментах це досить цікаво, коли приходять нові гравці. Адже кожен зі своїми людськими, психологічними якостями й технічними напрацюваннями. Тому створювати нову команду – процес захопливий, і він ніколи не закінчується. Наразі ще зарано давати будь-яку оцінку нашим новачкам. Треба час, щоб зробити висновки, що вдалося, а що ні. Наразі нарощуємо м’язи (сміється).

– Угісе, які прогнози щодо нового сезону?

– Вірю, що нарешті у нас будуть повні трибуни глядачів. І суспільство буде вдосталь дисциплінованим, аби отримати таку можливість. Бо грати у порожньому залі – не дуже.

– Які прогнози щодо матчів Суперліги?

– Ми до зустрічі з кожним суперником готуємось, тому якихось особливих команд для нас немає. А щодо матчів у Суперлізі, то тяжко прогнозувати будь-що. Прогнози це як лотерея: кому пощастить. Для нас всі конкуренти рівні. Звісно, є команди, які серйозно посилились гравцями, тому нас чекають напружені поєдинки.

– А ваші особисті очікування від цьогорічної Суперліги?

– Мені особисто хочеться не лише грати хороший волейбол, а й створювати такі умови, такий тренувальний процес, щоб нам було цікаво працювати та рости. Мені – як тренеру, гравцям – як гравцям, і команді – як цілісному організму. Щоб хороший результат був своєрідним бонусом нашої роботи. Таку ціль ставлю перед собою першочергово. Перемагати завжди подобається, поразки розглядатимемо як поштовх для подальшого розвитку.

– Нещодавно до Львова приїжджали представники польської ПлюсЛіги. Наступного сезону «кажани» гратимуть і там. Як оцінюєте цю можливість?

– Це дуже цікавий і важливий для нашого клубу проєкт. ПлюсЛіга одна з топових волейбольних Ліг у світі. Там дуже хороша організація, багато уваги приділяється глядачу. Щоб все виглядало красиво, була гарна картинка на екрані. Тому для «Барком-Кажани» – це крутий шанс. І у нас є бажання виступити хорошою та якісною командою, щоб показати достойну гру.

Читайте також: Волейбол:визначилися півфінальні пари Суперкубка України серед жінок

– Цьогоріч у «кажанів» ще будуть закордонні товариські матчі? Адже перед стартом сезону команді вдалось зіграти кілька поєдинків у Польщі.

– Поки не плануємо таких турнірів. Розпочався сезон, у нас насичений графік. Ми ще братимемо участь в Єврокубках. Тому у нас, наразі, інші завдання.

Реклама Google

Telegram Channel