Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Польська волейболістка закликала до боротьби із сексизмом у спорті

«Він грає, як кицька» / «Вона грає, як жінка з яйцями».

Фото із сайту sport.tvp.pl.

Польська волейболістка закликала до боротьби із сексизмом у спорті

Екс-капітан збірної Польщі з волейболу Катажина Скорупа жорстко висловилася про сексизм у спорті

«Ніхто не сприймає нас серйозно. Чоловічий волейбол – зовсім інша річ. До жіночого ставляться недбало. Коли хлопці чогось хочуть, вони завжди це отримують. Нам завжди доводилося за щось боротися.

Питання про рівну оплату праці в командних видах спорту не нове.

Мене не переконують аргументи спонсорів про глядацьку аудиторію і так далі. По-перше, у волейболі є запас, що дозволяє компенсувати диспропорції. Полякам, наприклад, подобається жіночий волейбол. По-друге, іноді потрібно просто бути порядними та справедливими людьми. Як жінки та професійні волейболісти ми повинні почати говорити про це вголос, а не лише у кулуарах, як зараз. Це нікому не подобається, але мало дівчат висловлюють свою позицію привселюдно. Хотілося б знати скільки чоловіків на трибунах звернули увагу на ці суми і скільки з них стурбовані. Жодних змін не буде, поки ми боїмося, що нас вважатимуть «проблемними». Питання про рівну оплату праці в командних видах спорту не нове.

Гендерні стереотипи та сексизм у спорті – звичайна справа. Містер X зіграв слабкий матч? «Він грає, як бабуся» або «Він грає, як кицька». Місіс X провела гарну гру? «Вона грає, як чоловік» або «Вона грає, як жінка з яйцями». Я граю у волейбол як жінка і чудово впораюся зі своєю роботою», - заявила спортсменка.

Читайте також: Іван Плясецький: Волейбол – це моє життя

Реклама Google

Telegram Channel