Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
Баскетболістки Прометея отримали важку перемогу в Туреччині

Баскетбольна України вітає з перемогою наших дівчат!

Фото пресслужби СК Прометей.

Баскетболістки Прометея отримали важку перемогу в Туреччині

«Елязиг Iль Озель Iдаре» (Туреччина) - БК «Прометей» (Україна) - 66:78 (19:18, 17:28, 14:18, 16:14). 27 жовтня. EuroCup Women. Груповий етап. Група «В». 3 тур. Елязиг (Туреччина). «Елязиг Iль Озель Iдаре Спор Салону»

«Елязиг Iль Озель Iдаре»: Морган* (16 + 9 пiдбирань), Пуллiам* (13), Ражева* (12), Ялчiнкайа* (4), Дабакоглу* (13 + 5 передач), Брих (6), Сонмез (2), Ялчiн (0).

БК «Прометей»: Дубровiна*, капiтан (10 + 10 передач), Аткiнс* (17 + 9 пiдбирань), Холмс* (16 + 14 пiдбирань), Юркевiчус* (9 + 7 пiдбирань + 5 перехоплень), Дацько* (8), Любiнець (0), Бабiч (16), Мусієнко (2).

Черговий тур у EuroCup Women підвів рису під половиною групового турніру. Ще після завершення перших двох ігрових днiв «Прометей» виявився єдиною командою у групі «B» із стовідсотковим показником перемог. Фінальна сирена після закінчення матчу в турецькому містi Елязиг з місцевою командою «Елязиг Iль Озель Iдаре» означала вже третій єврокубковий успіх команди Вікторії Большакової, пише пресслужба СК Прометей.

Сьогоднішня перемога виявилася для «червоно-білих» найнепростішою з моменту старту турніру.

При цьому швидше за все сьогоднішня перемога виявилася для «червоно-білих» найнепростішою з моменту старту турніру. Дебют поєдинку вийшов якимось сумбурним. Обидва суперники протягом перших десяти хвилин не довели до логічного завершення досить велику кількість атак. При цьому турецька команда допустила відразу 8 втрат проти 4 у «Прометея», проте це їй не завадило виграти чверть. На гандикап «Прометея» у 6 пунктів після перших 5 хвилин гри (9:3) команда Азіза Акайї відповіла чудовим ривком 11:0, при цьому 7 очок своїй команді принесла американська захисниця Колбі Морган.

Своє домінування на майданчику «Прометей» встановив вже у другій чверті. За підсумками двадцяти хвилин гри наша команда помітно перевершила суперника за кількістю кидків (41 проти 27) і це було одним із наслідків одразу 11 підбирань на чужому щиті. У цьому компоненті сьогодні особливо постаралася Джойнер Холмс (всього 14 підбирань у матчі), але крім цього американська легіонерка в першій чверті відзначилася і результативністю, а в одному з епізодів і тим, що віддала чудову передачу під кільце Тетяні Юркевичус. Саме в другій десятихвилинці остаточно намацала свою гру і Аріель Аткінс, а Нiколіні Бабич вдалися два точні триочкові кидки (найперший - ще в стартовій чвертi).

Саме друга чверть багато в чому вплинула на черговий переможний для «Прометея» результат. При цьому далеко не все було зрозуміло ще в останній десятихвилинці. На 35-й хвилині «Елазігу» вдалося скоротити своє відставання до 7 пунктів – 61:68 після свого ривка 7:0. І все-таки загалом по грі було цілком очевидно, що клас «Прометея» вищий. І це насамперед виявилося у заключній п'ятихвилинці, у найнеобхідніший момент. Спочатку здалеку через руку суперниці влучила Аткінс, потім Ольга Дубровіна фірмовою передачею знайшла під кільцем «Елязига» Бабіч, а коли Ольга втекла у відрив після відмінного паса Холмс - це означало вже «+15» на користь нашої команди і стало цілком очевидно, що свого команда Вікторії Большакової вже не проґавить. Учасницям цього епізоду вдалося оформити в матчі дабл-дабл: у Холмс - 16 очок і 14 підбирань, а у капітана нашої команди - 10 очок і 10 передач.

Читайте також: Баскетбол: Київ-Баскет на виїзді поступився Рілскі

«Прометей» із трьома перемогами продовжує лідирувати у своїй групі, а на друге місце вирвався румунський «Сепсі», який на своєму майданчику обіграв «Уні Дьєр» - 70:65. Сьогоднішній суперник нашої команди має одну перемогу, угорський клуб поки що не знає радощі успiхiв.

Telegram Channel