Курси НБУ $ 39.36 € 42.40
Показали, як до Польщі через Устилуг відремонтували дорогу (Фото)

До Польщі через Устилуг європейською дорогою.

Фото Служби автомобільних доріг Волині.

Показали, як до Польщі через Устилуг відремонтували дорогу (Фото)

На Волині реалізовано міжурядовий проєкт з розбудови прикордонної дорожньої інфраструктури на українсько-польському державному кордоні.

Відновлено ділянку національного автошляху Н-22 Устилуг – Луцьк – Рівне, що пролягає від міжнародного контрольно-пропускного пункту «Устилуг-Зосін» до м.Володимир-Волинський.

Ремонтні роботи стартували восени минулого року. Нині 13 кілометрів шляху – європейської якості. Ремонт виконувало підрядне підприємство – DROG-BUD Sp. z o.o. (Республіка Польща).

Автошляхи, насамперед на в’їзді в країну, є її візитною карткою. 

До слова, саме на ділянці Устилуг – Володимир-Волинський вперше на волинських автошляхах реалізовано поширений в країнах ЄС принцип будівництва доріг «Design and build» («Проєктуй – будуй»). Суть його полягає в тому, що єдина підрядна компанія спочатку проєктує ділянку дороги, а потім її будує (ремонтує).

Технічний нагляд за проєктуванням та виконанням робіт на об’єкті здійснювалось незалежними компаніями СП B-Act Sp. Z o.o. I PROCOM Construction Sp. Z o.o.

Ремонт на цій ділянці дороги Н-22 проведено за контрактами, укладеними в рамках реалізації Договору між Урядом України та Урядом Республіки Польща про надання кредиту на умовах пов’язаної допомоги.

Автошляхи, насамперед на в’їзді в країну, є її візитною карткою. Тож відновленню прикордонної дорожньої інфраструктури – особлива увага.

До слова, цьогоріч у рамках програми «Велике_будівництво» ремонтують три дороги до кордону з сусідньою Білоруссю. Від КПП «Піща» – «Олтуш» відновлено 45,5 км дороги Т-03-02 Піща – Шацьк – Любомль – Володимир-Волинський – Павлівка – Горохів – Берестечко – Козин – /М-06/. Наближаються до фінішу ремонтні роботи на 15-кілометровій ділянці автодороги М-19 Доманове (на м.Брест) – Ковель – Чернівці – Тереблече (на м.Бухарест) на під’їзді до пункту пропуску «Дома́нове» – «Мокрани». Верхній шар нового дорожнього покриття влаштовано на майже 6-кілометровому відтинку дороги Р-14 Луцьк – Ківерці – Маневичі – Любешів – Дольськ, що веде до міжнародного пункту пропуску «Дольськ» – «Мохро».

Читайте також: На Волині відновлюють дорогу, ремонту якої чекали десятиліттями (Відео)

 
 

 

Реклама Google

Telegram Channel