Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Аварія на шахті в Росії: багато загиблих, майже пів сотні людей досі під землею

Рятувальні роботи тривають.

Колаж 24 Каналу.

Аварія на шахті в Росії: багато загиблих, майже пів сотні людей досі під землею

У Кузбасі в шахті «Листвяжна» сталось задимлення. У цей момент під землею перебувало кілька сотень людей, з них майже пів сотні – досі у шахті.

Більшість людей евакуювали, проте є загиблі, поранені та постраждалі. Аварія трапилась 25 листопада у місті Бєлово Кемеровської області, передає 24 Канал.

«Після задимлення у вентиляційному штреку до медиків звернулися до 50 гірників, їх оглядають, у 29 діагностовано отруєння продуктами горіння, двоє у тяжкому стані, решта – «не важких», – мовиться у повідомленні.

Згодом в Центрі медицини катастроф розповіли: «до Кузбаського клінічного центру охорони здоров'я доправили 43 постраждалих шахтарів; двоє – у тяжкому стані, 41 – у стані легкої та середньої тяжкості».

У швидкій Бєлово розповіли, що 5 шахтарів у важкому стані, решта госпіталізованих – у стані середньої тяжкості.

Станом на 9:56, за даними влади, вже 6 людей знайшли загиблими в шахті. Наразі їхні імена не відомі.

Згідно з даними адмінстрації шахти, наразі там було 285 осіб, з них 236 – евакуйовали, а місцезнаходження 49 гірників невідоме.

На місці працювали 11 відділень воєнізованої гірничорятувальної частини Міністерства Росії у справах цивільної оборони, надзвичайних ситуацій і ліквідації наслідків стихійних лих.

Видання Mash повідомило, що зв'язку з зниклими 48 шахтарями немає, а також через сильне задимлення до них не можна дістатися.

«Вибух стався у штреку. За словами гірників, вранці перед зміною прилади показали перевищення рівня метану, але їх все одно змусили працювати», – повідомило видання.

Відомо, що загиблого чоловіка досі не евакуювали. Територію шахти оточили, родичів робітників не пускають на місце.

За інформацією видання Baza, рятувальники намагаються дістатися 48 гірників, які заблоковані у шахті.

Наразі також відомі імена доправлених й лікарню людей.

 

До речі, згідно з останніми даними, місцезнаходження гірників встановили. Проте їх порятунок ускладнюється сильним задимленням. Через це до них нереально дістатись чи вийти на зв'язок.

Станом на 9:56, за даними влади, вже 6 людей знайшли загиблими в шахті. Наразі їхні імена не відомі.

 

Слідчий комітет Росії відкрив кримінальну справу за статтею про порушення вимог промислової безпеки небезпечних виробничих об'єктів.

Читайте також: На Волині безхатько ледь не згорів у підвалі багатоповерхівки.

Реклама Google

Telegram Channel