Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Україна встановила додаткові пости на кордоні з Білоруссю і відстежує ситуацію з неба

Здійснюють заходи з укріплення кордону на напрямках ймовірних правопорушень, для цього сформовані необхідні інженерні групи.

Фото Держприкордонслужби.

Україна встановила додаткові пости на кордоні з Білоруссю і відстежує ситуацію з неба

Продовжуються масштабні заходи з посилення спроможностей реагування на нестандартні ситуації

На лінії держкордону з Білоруссю тривають посилені заходи з охорони та захисту, здійснюється повітряний моніторинг територій.

Про це інформує Держприкордонслужба України.

У службі нагадали, що, зважаючи на потенційні ризики загострення ситуації, з вечора 23 листопада розпочався основний етап спільної спеціальної прикордонної операції «Полісся». Для керування операцією сформовано трирівневу систему управління з Міжвідомчим координаційним штабом, регіональними штабами та координаційними групами.

Для керування операцією сформовано трирівневу систему управління з Міжвідомчим координаційним штабом, регіональними штабами та координаційними групами.

«На засіданні штабу учора (24 листопада) представники усіх залучених суб’єктів вкотре обговорили порядок реалізації спільних дій. Окрім цього, з врахуванням досвіду країн ЄС, триває опрацювання розпорядчих документів, які дадуть змогу оперативно і ефективно реагувати на сучасні загрози на кордоні», - йдеться у повідомленні.

У ДПСУ інформують, що у рамках операції у прикордонних районах та на кордоні на службу виходять спільні з представниками Нацгвардії та Нацполіції наряди, встановлено додаткові контрольні пости та патрулюються під’їзні шляхи до кордону.

Читайте також: Анонімність гарантують: волинян просять повідомляти про підозрілі ситуації на кордоні з Білоруссю

 

 «Відзначимо, що на даний час на посиленні перебувають визначені резерви у всіх областях, що межують з Білоруссю та продовжується облаштування місць їх дислокацій. Також проводяться заходи з укріплення кордону на напрямках ймовірних правопорушень, для цього сформовані необхідні інженерні групи», - повідомляє Держприкордонслужба.

Також продовжуються масштабні заходи з посилення спроможностей реагування на нестандартні ситуації. Зокрема, триває підготовка до спільного тактико-спеціального навчання, в рамках якого прикордонники з представниками Національної гвардії, Національної поліції, Збройних Сил України, ДСНС проводять необхідні тренування органів управління, злагодженість всіх сил з локалізації кризових та нестандартних ситуацій на кордоні.

У ДПСУ нагадали, що для посилення захисту державного кордону з Республікою Білорусь та зміцнення обороноздатності держави 24 листопада уряд виділив МВС та Міноборони майже 214 млн грн. Це дозволить зміцнити вразливі ділянки кордону та забезпечити додаткові сили захисту.

 

Telegram Channel