Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
У Польщі не виключають, що мігранти з Білорусі можуть прориватися через Волинь

Марцін Пшидач запевняє: Варшава і Київ координують свої дії по гарячих слідах.

Фото зі сайту Укрінформ.

У Польщі не виключають, що мігранти з Білорусі можуть прориватися через Волинь

За словами заступника міністра закордонних справ Польщі Марціна Пшидача, Лукашенко сам починає мати проблеми з мігрантами у своїй країні.

У Польщі заявили, що режим Лукашенка, який усе більше відчуває проблеми з мігрантами на своїй території, може спрямувати міграційний потік і в бік України.

На цьому в інтерв’ю Укрінформу наголосив заступник міністра закордонних справ Польщі Марцін Пшидач.

«Перші агресивні дії були на литовській і, частково, латвійській ділянках кордону, а зараз це Польща. Звичайно, надалі це можуть бути інші країни, зокрема й Україна», - зазначив Пшидач.

Зростає також роздратування білоруських прикордонників, на яких тиснуть згори, аби вони перекидали мігрантів через кордон. Це посилення напруження може знайти вихід і на інших кордонах.

«Він пообіцяв їм можливість перетину кордону, взяв від них гроші – адже кожний мігрант платив за таку послугу чималу суму – і при цьому вони й далі залишаються на території Білорусі. Отже, у них зростає розчарування. Зростає також роздратування білоруських прикордонників, на яких тиснуть згори, аби вони перекидали мігрантів через кордон. Це посилення напруження може знайти вихід і на інших кордонах», - підкреслив польський дипломат.

Відтак, як зазначив заступник глави МЗС Польщі, офіційна Варшава постійно контактує з українським урядом, по гарячих слідах обидві сторони координують свої дії. Розмови відбуваються як безпосередньо між обома країнами, так і в рамках Люблінського трикутника (Україна, Польща, Литва).

Раніше самопроголошений президент Білорусі Александр Лукашенко заявив, що полякам варто добре подумати, перш ніж закривати кордон з Білоруссю.

«Ви, напевно, чуєте, що постійно лунають погрози з боку цих диких політиків і керівників Польщі: кордон закриємо, «Кузницю» закриють - прикордонний перехід залізничний. І так далі і тому подібне. Я в цьому плані тільки можу сказати: закриють - будь ласка. Якщо зручніше, закривайте. Але треба спершу подумати, як вони спілкуватимуться Росією, Китаєм, взагалі зі Сходом. Поїдуть через Донбас. А там хлопці різкі. Вони їх швидко вишикують», - сказав Лукашенко.

Джерело: Європейська правда
Telegram Channel