Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
На батьків водія Infiniti з Харкова відкрили справу за двома статтями, матір дала свідчення

26 жовтня автомобіль Infiniti зі швидкістю понад 100 км/год на червоний сигнал світлофора врізався у Chevrolet, в результаті чого 58-річний водій Chevrolet загинув на місці.

Фото Національної поліції.

На батьків водія Infiniti з Харкова відкрили справу за двома статтями, матір дала свідчення

Говорять про невиконання батьками їх обов'язків, що потягло тяжкі наслідки. Відомо, що 19 листопада 16-річний водій Infiniti Микола Харківський під час допиту визнав, що саме він перебував за кермом автомобіля під час ДТП.

Розпочато розслідування щодо дій батьків 16-річного водія Infiniti, який скоїв смертельну ДТП, за двома статтями Кримінального кодексу України.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив речник прокуратури Харківської області Дмитро Чубенко.

«Щодо батьків відкрито кримінальне провадження за ст. 287 Кримінального кодексу України за допуск до керування транспортними засобами людей, які не мають права керувати, й за ст. 166 КК України – невиконання батьками їх обов'язків, що потягло тяжкі наслідки», - зазначив Чубенко.

За його словами, слідство триває, підозри батькам наразі не висувалися.

Під час допиту матір 16-річного водія Infiniti, що скоїв смертельне ДТП, заявила, що не знає, як авто потрапило до сина.

«Слідчі вперше допитали Марину Дегтяр - матір 16-річного Миколи Харківського, якого звинувачують у скоєнні смертельної ДТП на проспекті Гагаріна в Харкові. На допиті вона зазначила, що 26 жовтня дізналася про смертельне ДТП, але не знає, як автомобіль потрапив до неповнолітнього сина. Вона, наголосила, що обох дітей керувати автомобілем не вчила, за кермо сідати не дозволяла», - розказав Чубенко.

Дегтяр повідомила слідчим, що 19 жовтня 2021 року вона придбала пошкоджений автомобіль «Infiniti» та передала один ключ знайомому, щоб він відремонтував машину. Інший ключ і техпаспорт жінка забрала з собою до Німеччини.

Дегтяр повідомила слідчим, що 19 жовтня 2021 року вона придбала пошкоджений автомобіль «Infiniti» та передала один ключ знайомому, щоб він відремонтував машину. Інший ключ і техпаспорт жінка забрала з собою до Німеччини, куди їздить на роботу.

Чубенко додав, що колишній чоловік Марини Дегтяр мешкає окремо і не має водійського посвідчення.

28 жовтня Київський райсуд Харкова обрав йому арешт без права на заставу як міру запобіжного заходу.

26 жовтня близько 20:40 автомобіль Infiniti на перехресті проспекту Гагаріна та вулиці Одеської зі швидкістю понад 100 км/год на червоний сигнал світлофора врізався у Chevrolet, в результаті чого 58-річний водій Chevrolet загинув на місці, також тяжко постраждали три пасажири Infiniti - двоє 19-річних чоловіків та 16-річна дівчина.

Читайте також:У автомобільній аварії на Львівщині загинув футбольний тренер

Реклама Google

Telegram Channel