Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Волинські гірники протестуватимуть біля Ягодина

Завтра біля Ягодина зберуться протестувальники.

Фото з відкритих джерел.

Волинські гірники протестуватимуть біля Ягодина

Нововолинські гірники завтра візьмуть активну участь у протестних акціях поблизу міжнародного пункту пропуску «Ягодин»

 Організатори безстрокової всеукраїнської акції – Спілка громадських організацій «Координаційна Рада», громадська організація «Спілка шахтарів – інвалідів праці Волині». Викликана вона  прийняттям у першому читанні законопроекту №3663, який вже назвали антисоціальним та антинародним. Його норми передбачають об’єднання в єдиний Фонду соціального страхування та Пенсійного фонду.

Тільки Нововолинське відділення Фонду соціального страхування обслуговує майже 3 тисячі людей, потерпілих на виробництві, 1900 з яких мають групу інвалідності. Більше ста нововолинців вже виявили бажання приєднатися до завтрашньої акції.                     

 За словами голови Волинського теркому працівників вугільної промисловості Романа Юзефовича, така реорганізація призведе до ряду негативних наслідків. Зокрема, інваліди праці, швидше всього, будуть позбавлені можливості оздоровлюватися в санаторіях, не отримуватимуть пільг на медикаменти. Можуть анулювати регресні виплати, що боляче вдарить до матеріальному стану тих, хто втратив здоров’я на виробництві. Виплати лікарняних хочуть перекласти на плечі підприємств тощо.

До слова, тільки Нововолинське відділення Фонду соціального страхування обслуговує майже 3 тисячі людей, потерпілих на виробництві, 1900 з яких мають групу інвалідності. Більше ста нововолинців вже виявили бажання приєднатися до завтрашньої акції.

Читайте такожСиловики розповіли план дій в разі прориву українсько-білоруського кордону на Волині (Фото)

Реклама Google

Telegram Channel