Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Біля «Ягодина» волинські гірники перекрили дорогу: що вимагають

Шахтарі перекрили дорогу.

Фото Суспільного.

Біля «Ягодина» волинські гірники перекрили дорогу: що вимагають

Представники громадської організації «Спілка шахтарів-інвалідів праці Волині» перекрили дорогу міжнародного значення на «Ягодин»

Люди вимагають не вносити зміни до закону «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування».

Про це повідомляє Суспільне. 

Акцію протесту організували з 11 години ранку. Триватиме вона до 16:00. Люди ходять по пішохідному переході неподалік від міжнародного пункту пропуску «Ягодин». Через кожні пів години протестувальники пропускають автомобілі та автобуси.

Якщо до думки шахтарів-пенсіонерів не дослухаються, акції будуть масштабнішими. 

Правоохоронець Володимир Солоненко розповів, що на акцію зібралися більше сотні шахтарів. Вони виступають проти прийняття законопроєктів № 3663 «Проєкт Закону про внесення змін до Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» (нова редакція) та № 2743 «Проєкт Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо ефективності використання коштів соціального страхування».

Голова профспілкової організації шахти № 9 Нововолинська Василь Гура каже, що після прийняття цих законів пенсіонерам не виплачуватимуть соціальних виплат, так званого «регресу», який отримують шахтарі у зв'язку з виробничими травмами та професійними захворюваннями, а лише пенсію. Він наголосив, якщо до думки шахтарів-пенсіонерів не дослухаються, акції будуть масштабнішими. 

Читайте також: Регіони втрачають показники червоної зони: яка ситуація на Волині

Джерело: Суспільне Волинь
Telegram Channel