Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Жінка навчилася читати та писати у 104 роки

Неймовірно!

Фото Газета по-українськи.

Жінка навчилася читати та писати у 104 роки

104-річна Куттіямма Конті з індійського штату Керала набрала 89 зі 100 балів у тесті, що еквівалентно закінченню початкової освіти

 Вона пройшла тригодинний тест із читання, письма, арифметики та з регіональної мови малаялам. Про це пише Газета по-українськи з посиланням на The National News. Столітня впевнено відповіла на всі запитання і навіть заспівала цілу пісню у відповідь на питання, на якому учень повинен заспівати чотири рядки будь-якого вірша.

Щорічний базовий тест на грамотність проводять у рамках амбітного проекту уряду штату з навчання грамоти, спрямованого на навчання протягом усього життя та зниження рівня неграмотності у Кералі. У штаті найвищий рівень грамотності у країні – 96,2%. У 2019-2020 роках влада штату виділила 15% річного бюджету на освіту. «Вік – не перешкода для входу у світ знань», – написав міністр освіти Індії.

Вона дуже розумна. Мені було легко її вчити. Щовечора давала двогодинні уроки у неї вдома. Їй завжди подобалися заняття.

Куттіямма - мати п'ятьох дітей, і багатьох онуків. Вона не ходила до школи і вийшла заміж у 16 ​​років. Хоча могла читати короткі слова, та не могла писати. Минулого року записалася на програму навчання грамоти у сільраді, і їй було призначено вчителя, який проводив регулярні уроки у неї вдома.

«Вона дуже розумна. Мені було легко її вчити. Щовечора давала двогодинні уроки у неї вдома. Їй завжди подобалися заняття. Раніше вона могла читати маленькі слова, а тепер легко цілі абзаци. Вона дуже втішена результатами. Тепер може писати листи та сподівається продовжити навчання», - сказала вчителька.

Як повідомив районний координатор проекту, після отримання найвищих оцінок у початковій школі, Куттіямма може скласти четвертий стандартний іспит. За його словами, вона є взірцем для наслідування і спонукає всіх жінок та дорослих до навчання.

Зазначимо, що у 2020 році 105-річний індієць Бхагіратхі Амма став найстарішим учнем у країні після складання тесту початкового рівня.

Реклама Google

Читайте також: Розлучені в дитинстві закохані друзі зустрілись через 18 років і одружились​.

Telegram Channel