Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Три колишні президенти попросили Зеленського надати звання Героя України відомому композиторові

Поклад написав понад 150 пісень, а також музику до кінофільмів.

Фото: Игорь Поклад / Facebook.

Три колишні президенти попросили Зеленського надати звання Героя України відомому композиторові

Пісні Поклада, написані 50 років тому, відомі досі, деякі з них вважають народними

Три колишні президенти України – Леонід Кравчук, Леонід Кучма та Віктор Ющенко – звернулися до глави держави Володимира Зеленського з проханням надати звання Героя України композиторові Ігорю Покладу.

Про це 5 грудня повідомив сайт «Главком». Видання опублікувало звернення до Зеленського, де експрезиденти нагадали, що композиторові 10 грудня виповниться 80 років. Також вони зазначили, що пісні Поклада, написані 50 років тому, відомі досі, деякі з них вважають народними.

«Зважаючи на колосальний особистий внесок Ігоря Дмитровича Поклада у формування культурного простору України та багаторічну плідну працю на культурній ниві України, вважаємо за необхідне звернутися до вас, щоб відзначити композитора найвищою нагородою країни – званням Героя України», – ідеться в документі.

Композитор написав понад 150 пісень, зокрема «Дикі гусі», «Пісня про матір», «Моя Україна», а також музику більш ніж до 10 фільмів.

Поклад народився 1941 року, він народний артист України. Композитор написав понад 150 пісень, зокрема «Дикі гусі», «Пісня про матір», «Моя Україна», а також музику більш ніж до 10 фільмів.

Читайте також: «У мене амбітна мета – ​зробити село своєї мрії», – волинська активістка

Реклама Google

Telegram Channel