Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Пити можна: у місті на Волині водоканальники ретельно дослідили якість води

Кажуть, що відхилень від норми нема.

Фото: Нововолинськводоканал.

Пити можна: у місті на Волині водоканальники ретельно дослідили якість води

Станом на 01.12.2021 виробничою хіміко-бактеріологічною лабораторією водопроводу КП «Нововолинськводоканал» НМР досліджено 1212 зразків питної води на санітарно-хімічні показники. З них 392 проби - на виході в мережу. Результати досліджень питної води перед надходженням у водопровідну мережу відповідають вимогам ДСаНПіН 2.2.4.171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною». Про це інформує керівництво Нововолинськводоканалу.

21 зразок питної води з артсвердловин Північного та Південного водозаборів міста. Результати досліджень відповідали вимогам ДСанПіН 2.2.4.171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної призначеної для споживання людиною».

Різні дослідження засвідчили, що «результати досліджень відповідали вимогам ДСанПіН 2.2.4.171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної призначеної для споживання людиною»».

З водопровідної мережі на санітарно-хімічні дослідження було відібрано 799 зразків питної води, з яких 28 дослідження не відповідали санітарно-гігієнічним вимогам по перевищенню концентрації заліза загального. Після проведеної промивки водопровідної мережі повторних перевищень вмісту заліза не виявлено.

На бактеріологічні показники було досліджено 1190 проб питної води, з них 799 - з водопровідної мережі, 370 зразків перед надходженням у мережу та 21 - з артсвердловин Північного та Південного водозаборів. Результати досліджень відповідають вимогам ДСаНПіН 2.2.4.171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною».

Згідно скарг, звернень громадян було проведено 252 дослідження водопровідної води, 16 з яких не відповідали вимогам ДСаНПіН 2.2.4.171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною» по показнику залізо загальне. Після проведеної промивки водопровідної мережі, повторних перевищень вмісту заліза не виявлено.

 

 

 

З метою щомісячного моніторингу, згідно плану, будо досліджено 352 зразки водопровідної води, 4 з яких не відповідали гігієнічним вимогам по перевищеному вмісту заліза загального. Після проведеної промивки водопровідної мережі перевищень концентрації заліза не спостерігалось.

Питна вода у м. Нововолинську та смт Благодатне відповідає вимогам ДСаНПіН 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної призначеної для споживання людиною».

Завізували цей документ начальник підприємства Богдан МИГОВИЧ і ачальник виробничої хіміко-бактеріологічної лабораторії КП «Нововолинськводоканал» НМР Аліна Ясинська.

Читайте також: Ніякої іржі: у Ковелі артезіанська вода піде по нових трубах

Telegram Channel