Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
«Шахтарю» віщують перемогу у сьогоднішньому поєдинку Ліги Чемпіонів (Анонс, прогноз)

Донеччани вже не зможуть стрибнути вище за останнє місце.

Фото пресслужби ФК Шахтар.

«Шахтарю» віщують перемогу у сьогоднішньому поєдинку Ліги Чемпіонів (Анонс, прогноз)

Чи вдасться «гірникам» грюкнути дверима?

7 грудня на НСК «Олімпійський» віце-чемпіон України проведе останній єврокубковий поєдинок в цьому році. Та й загалом у нинішньому сезоні. Суперником команди італійського тренера Де Дзербі буде команда українського тренера Вернидуба. З турнірного погляду матч не має особливого навантаження, проте можна сміливо припустити, що відбувати номер опоненти не будуть.

Шахтар

Донеччани вже не зможуть стрибнути вище за останнє місце, та й чемпіони Молдови у будь-якому разі фінішують на третьому рядку, проте все одно поєдинок обіцяє бути бойовим. Хоча б тому, що, за логікою речей, «гірники» мають помститися своєму опонентові за поразку в Тирасполі, яка, за великим рахунком, і позбавила «Шахтаря» шансів на євровесну. Обов'язково підвищить градус протистояння і фігура головного тренера «Шерифа»: для Юрія Вернидуба «Шахтар» - ніби червона ганчірка для бика.

До гри останнього туру групового етапу ЛЧ підопічні Де Дзербі підходять у хорошому настрої. Здолавши з розгромним рахунком 6:1 «Львів» у рамках чемпіонату України (за чотири дні до гри з тираспольцями), «гірники» повернули собі перший рядок у турнірній таблиці. Нових травмованих у клубному лазареті немає: там лише звичні пацієнти – Коноплянка та Траоре. Раніше мали проблеми зі здоров'ям Ісмаїлі, Алан Патрік і Фернандо, проте вони вже повернулися до тренувальних занять. Вже у загальній групі займається і Жуніор Мораес.

Проте передбачити стартовий склад «Шахтаря» у грі проти «Шерифа» дуже складно.

Проте передбачити стартовий склад «Шахтаря» у грі проти «Шерифа» дуже складно. З одного боку, все одно залишаються проблемні позиції (лівий фланг захисту, центр оборони та вістря атаки), а з іншого – Де Дзербі дуже часто не тільки тасує склад, але й часом ухвалює парадоксальні кадрові рішення.

Однак, якщо виходити строго з позицій логіки, тобто з огляду на ту обставину, що Ісмаїлі може не встигнути повністю відновитися до гри, то на «його» місце напрошується вихід Матвієнка. Отже, у центрі оборони у парі з Марлоном зіграє або Кривцов, або Вітао. Та й Бондар може.

Хороший вибір у Де Дзербі на позицію хвилерізів: Майкон, Степаненко, Судаков, Антоніо, Бондаренко. Якщо все нормально з першими двома, то саме вони мають вийти в центрі поля. Але не виключено, що Де Дзербі на цій ділянці знову проводитиме «досліди».

Проти «Львова» на вістрі атаки зіграв Педріньйо. Швидше за все, саме він вийде як єдиний форвард і проти «Шерифа».

Шериф

«Третє місце у групі та вихід у весняну частину Ліги Європи – великий плюс для «Шерифа», - це слова головного тренера тираспольців Юрія Вернидуба після програного матчу з «Реалом» (0:3). Незважаючи на те, що «чорно-жовті» розпочали груповий етап ЛЧ «за здоров'я», а закінчують «за упокій», у будь-якому разі нинішню єврокампанію для «вічного» чемпіона Молдови можна вважати не лише успішною, а й унікальною. Тираспольці вперше пробилися до групи чемпіонської Ліги, одразу посіли третє місце та вийшли у євровесну. Грюкати дверима в Києві підопічним Вернидуба не обов'язково: вони й так уже все сказали. Але в будь-якому разі «Шериф» намагатиметься гідно завершити турнір.

Історія протистоянь

Майбутній матч стане лише четвертим в історії протистоянь між цими командами. Поки що – абсолютна рівність: по одній перемозі та нічия. Навіть рівність по забитих та пропущених м'ячах: 2 – 2.

Вперше суперники перетнулися влітку 2003 року, у кваліфікації Ліги чемпіонів. Тоді у Тирасполі команди розписали суху нічию, а у Донецьку «Шахтар» здобув перемогу 2:0. У вересні цього року опоненти знову зустрілися - цього разу в рамках групового турніру ЛЧ. У тому пам'ятному та резонансному поєдинку «гірники» програли 0:2.

Прогноз

«Шахтар» посів останнє місце у групі, «Шериф» класифікувався в Лігу Європи – це стало зрозуміло після п'ятого туру, і нічого не зміниться у зв'язку з цим і після останнього ігрового дня. Але, бачиться, «Шахтар» спробує зробити все, що від нього залежить, щоб наостанок грюкнути дверима. І здобути першу перемогу. За всієї поваги до підопічних Вернидуба, «Шахтар» - вищий за рівнем, та й мотивація у нашої команди має бути вищою. Тому, зважаючи на всі ці нюанси, припустимо, що «гірники» переможуть. Причому виграють упевнено – з різницею мінімум у два м'ячі.

Читайте також: Питань ще більше, ніж відповідей: Агент Мілевського прокоментував затримання у київському ресторані

Орієнтовні склади:

«Шахтар»: Трубін, Додо, Марлон, Кривцов, Матвієнко, Майкон, Степаненко, Мудрик, Тете, Патрік, Педріньйо

«Шериф»: Атанасіадіс, Крістіано, Дуланто, Арболеда, Фернандо, С.Тілль, Аддо, Коловос, Кастаньєда, Соуза, Траоре.

Telegram Channel