Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
На Волині чиновниця через суд поновилася на посаді і отримає 90 тисяч за «вимушений прогул»

На користь позивачки належить стягнути 87 834,78 грн середнього заробітку за час вимушеного прогулу. 

Фото ілюстративне.

На Волині чиновниця через суд поновилася на посаді і отримає 90 тисяч за «вимушений прогул»

Колишня начальниця відділу з питань охорони здоров’я виконавчого комітету міської ради Володимира Ірина Ліщук, яку звільнили у серпні цього року, поновилась на посаді за рішенням суду

Крім того, суд зобов’язав виплатити жінці майже 88 тисяч грн середнього заробітку за час «вимушеного прогулу» з міського бюджету

Про це пише «Буг», з посиланням на  допис місцевого активіста Тараса Сватка у фейсбуці.

Як повідомляється у рішенні Волинського окружного адміністративного суду від 1-го грудня, позивачка звернулася із позовом до Володимир-Волинської міської ради про визнання протиправним розпорядження міського голови від 2-го серпня 2021-го року, поновлення на посаді начальника відділу з питань охорони здоров`’я виконавчого комітету Володимир-Волинської міської ради та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу, а також стягнення моральної шкоди у розмірі 20 000 грн.

 Міська рада вирішила реорганізувати відділ з питань охорони здоров’я виконавчого комітету шляхом перетворення в відділ охорони здоров’я та медичного забезпечення, відповідно до чинного законодавства.

Судом встановлено, що міська рада вирішила реорганізувати відділ з питань охорони здоров’`я виконавчого комітету шляхом перетворення в відділ охорони здоров`’я та медичного забезпечення, відповідно до чинного законодавства.

Як вбачається з попередження від 14-го квітня 2021 року №40/1-3.28 позивача попереджено, що її посада підлягає скороченню. Одночасно Ліщук було запропоновано зайняти вакантну посаду головного спеціаліста відділу культури і мистецтв управління з гуманітарних питань виконавчого комітету Володимир-Волинської міської ради.

Згідно з розпорядженням від 2-го серпня жінку з 5-го серпня звільнено з посади. Була надана відмова на переведення на іншу посаду. Після розгляду справи, суд дійшов висновку, що позивача необхідно поновити на посаді з 6-го серпня. Щодо позовної вимоги про стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу, суд зазначає наступне. Час вимушеного прогулу за період з 6-го серпня по 1-ше грудня становить 81 робочий день (17 днів у серпні, 22 дні у вересні, 20 днів у жовтні, 22 дні у листопаді). Середній заробіток за час вимушеного прогулу становить 87 834,78 грн (1084,38 грн *81 день).

Отже, на користь позивачки належить стягнути 87 834,78 грн середнього заробітку за час вимушеного прогулу. Також суд вирішив стягнути за рахунок бюджетних асигнувань міської ради Володимира на її користь витрати на правову допомогу (адвоката) у розмірі 5 000,00 грн, хоча посадовиця просила 20 тисяч гривень.

З огляду на обставини справи, аргументи і доводи учасників справи, суд дійшов висновку про відмову у відшкодуванні моральної шкоди.

«Залишаються відкритими питання: що робити Сергію Юзефовичу (якого призначили на вищезгадану посаду), чи буде повертатися в міську раду Віктор Фіщук і коли очікувати повернення Петра Саганюка?», – питає Сватко.

Читайте також: Волинський митник, чия зміна пропустила велику контрабанду, отримав посаду на Львівщині

Джерело: Поліція Волинської області
Telegram Channel