Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Волинян закликали рятуватися від коронавірусу гарбузовим насінням та свининою

Отакої!

Фото kurkul.com

Волинян закликали рятуватися від коронавірусу гарбузовим насінням та свининою

Також дуже корисними є сардини...

В пандемію коронавірусу варто утримуватися від деяких продуктів: солодощі, жирна та смажена їжа, алкоголь і навіть чай та кава можуть послабити імунітет, зробити нас більш уразливими та завадити організму боротися з вірусом. Але якщо є небезпечні продукти, то мають бути корисні? Про це повідомляє healthinfo.ua, пише agronews.ua.

Розповідаємо про трьох «чемпіонів», які наповнюють організм цінними вітамінами та мікроелементами, завдяки яким зменшується ризик небезпечних ускладнень, а одужання йде швидше.

Розповідаємо про трьох «чемпіонів», які наповнюють організм цінними вітамінами та мікроелементами, завдяки яким зменшується ризик небезпечних ускладнень, а одужання йде швидше.

Гарбузове насіння

Дослідження вчених з Іспанії, в якому взяли участь майже 250 добровольців з коронавірусом, підтвердило: дефіцит цинку буквально згубний для тих, хто хворіє Covid-19. Чим нижчий вміст цього мікроелемента в організмі, тим важче протікає хвороба і тим вищий ризик смерті.

Рекомендована добова доза цинку – 8 мг для жінок та 10 мг для чоловіків. Найпростіший спосіб отримати необхідну норму цинку – додати до свого щоденного меню гарбузове насіння. Всього в 100 г міститься 10 мг цинку – добова доза! Також цинку багато в червоному м’ясі, морепродуктах, шпинаті, паростках пшениці, горіхах.

Сардини

Ще один вітамін, буквально життєво необхідний нам в епоху covid-19 – це вітамін D. Дослідження, опубліковане у травні цього року, підтвердило, що люди з дефіцитом вітаміну D удвічі частіше захворювали на коронавірус, а сама хвороба у них протікала важче.

Автори дослідження вважають, що вся справа у здатності вітаміну D підтримувати макрофаги та лімфоцити – клітини, які буквально поглинають молекули вірусу, що потрапили до організму. Відповідно, чим краще почуваються ці природні захисники, тим краще наш організм може протистояти вірусу.

Вітаміну D багато у рибі жирних сортів – наприклад, у сардинах, а також у печінці тріски, жирних молочних продуктах, грибах, курячих яйцях.

Свинина

Селен – мікроелемент, від достатнього вмісту якого в організмі залежить здоров’я щитовидної залози, а також рівень нашого імунітету, оскільки селен бере участь у процесах, які впливають на стан імунної системи. Не дивно, що люди з хронічним дефіцитом селену виявилися вразливішими перед коронавірусом: результати недавнього дослідження фахівців Університету Суррея підтвердили, що дефіцит цього мікроелемента пов’язаний з тим, наскільки важко протікає covid-19.

Одна з найбільш явних ознак дефіциту селену – білі плями, що з’являються на нігтьових пластинах. Але не варто чекати їх виникнення – просто додайте у свій раціон продукти, багаті на селен: наприклад, свинину (у 100 грамах – 55 мкг, майже добова норма) або бразильські горіхи (достатньо двох-трьох штук на день).

Читайте також: Під час риболовлі потонув чоловік, його вагітну дружину шукають п'яту добу.

Telegram Channel