Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Ізраїльські вчені заявили, що бустерна доза Pfizer захищає від штаму Omicron

Дбайте про здоров’я.

Фото: Pixabay.

Ізраїльські вчені заявили, що бустерна доза Pfizer захищає від штаму Omicron

Ізраїльська команда вчених заявила, що вони працювали зі справжнім вірусом, тоді як інші компанії використовували так званий псевдовірус

Ізраїльські дослідники заявили у суботу, що вакцинація трьома дозами вакцини Pfizer від COVID-19 захищає від нового варіанту коронавірусу Omicron. Бустерна доза збільшує можливість нейтралізувати новий штам приблизно у 100 разів. Про це повідомляє УНН з посиланням на Reuters.

Бустерна доза збільшує можливість нейтралізувати варіант штаму Omicron приблизно у 100 разів.

У дослідженні, проведеному Медичним центром «Шиба» та Центральною вірусологічною лабораторією Міністерства охорони здоров'я Ізраїлю, для порівняння взяли кров 20 осіб, які отримали дві дози вакцини 5-6 місяців тому, та ще 20, які отримали ревакцинацію місяць тому.

«Люди, які отримали другу дозу 5 або 6 місяців тому, не мають нейтралізації Omicron. Хоча вони мають певну проти «Дельта»-штаму», - заявила директор відділення інфекційних захворювань у «Шебі» Гілі Регев-Йохай.

За її словами, бустерна доза збільшує можливість нейтралізувати варіант штаму Omicron приблизно у 100 разів.

Ізраїльська команда вчених заявила, що вони працювали зі справжнім вірусом, тоді як інші компанії використовували так званий псевдовірус, який був розроблений за допомогою біоінженерії, щоб мати характерні мутації Omicron.

Читайте також: Чоловік зробив 10 щеплень проти COVID-19 замість інших людей.

Telegram Channel