Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Порошенко в інтерв’ю «Frankfurter Allgemeine Zeitung»: оборонна летальна зброя в українській армії стримуватиме Кремль від нових атак на Україну

Петро Порошенко.

Фото Європейська солідарність.

Порошенко в інтерв’ю «Frankfurter Allgemeine Zeitung»: оборонна летальна зброя в українській армії стримуватиме Кремль від нових атак на Україну

Єдність держав НАТО та Євросоюзу у протистоянні агресивним намірам Росії, солідарність з Україною у нашій боротьбі за збереження суверенітету територіальної цілісності від загарбницьких зазіхань Кремля варто підкріпити і наданням українській армії летальної оборонної зброї. Це стане вагомим аргументом для стримування Путіна

Про це сказав п’ятий Президент України, лідер «Європейської Солідарності» Петро Порошенко в інтерв’ю авторитетному німецькому виданню «Frankfurter Allgemeine Zeitung», інформує eurosolidarity.org.

П’ятий Президент України продовжує активну зовнішньополітичну діяльність, проводячи переговори із західними колегами, а також закликаючи союзні країни допомогти Україні через численні закордонні інтерв’ю.

«Роками я говорю одне й те саме: нам потрібна єдність держав в ЄС і в НАТО. Крім того, нам потрібна ваша солідарність, тому що Україна бореться не лише за себе, а й за свободу та демократію», – зазначив він.

«Нам потрібні санкції проти Росії. Друге – Україні потрібен План дій щодо членства в НАТО. По-третє, нам потрібні поставки з Європи, в тому числі з Німеччини, летальної оборонної зброї. Ми не збираємося цим атакувати російські війська на території Росії, це неможливо. Але коли російські ВПС бомбардують українські території, нам потрібні протиповітряні ракети. Також бойові дрони та радари. Путін повинен знати, що ціна атаки буде високою і що він програє війну на внутрішньому фронті», – заявив Петро Порошенко.

П’ятий Президент України особливо відзначив величезною роль Канцлера Меркель у порятунку нашої країни у важкі часи: «Вона може вважати себе хрещеною матір’ю України. Користуючись нагодою, я хотів би подякувати їй і всім, хто долучився».

Він також наголосив на важливості збереження та посилення економічних санкцій для стримування російської агресії проти України.

«Це стосується, перш за все, нового федерального уряду: санкції проти «Північного потоку-2». Введення цього газопроводу в експлуатацію було б запрошенням Путіна атакувати українські газотранспортні магістралі. «Північний потік» є проблемою для європейської та глобальної безпеки», – зазначив політик.

Петро Порошенко зауважив, що колишня Канцлер Німеччини Ангела Меркель зробила все можливе, щоб не стимулювати подальше будівництво газопроводу. «Ангела Меркель була великим дипломатом, великим лідером в Європі. Я захоплююся нею і тим, як вона вела переговори з Путіним у Мінську. Більше того, це зупинило будівництво трубопроводу навіть без відкритих розмов про це. Будівництво набрало швидкість лише у 2019 та 2020 роках», – сказав він.

П’ятий Президент України особливо відзначив величезною роль Канцлера Меркель у порятунку нашої країни у важкі часи: «Вона може вважати себе хрещеною матір’ю України. Користуючись нагодою, я хотів би подякувати їй і всім, хто долучився», – зауважив він.

Крім того, лідер «Європейської Солідарності» попередив, що постачання енергоносіїв може стати ще одним фактором для розгортання конфлікту.

«Росія блокує поставки вугілля з Казахстану та інших країн до України. Це велика проблема. ЄС і Київ мають негайно обговорити це. Ця проблема може поставити під серйозно загрозу постачання енергії. Природний газ є інструментом корупції і може бути використаний як зброя в гібридній війні. Зараз Путін намагається шантажувати Європу через високу ціну на газ», – сказав він.

Петро Порошенко додав, що під час його президентства Україна повністю перестала купувати газ у Росії.

Читайте також: Арахамія може бути причетний до корупційної схеми з Білоруссю, - ЗМІ.

Telegram Channel