Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Злісних петардастів пропонують притягати до кримінальної відповідальності

Що ж ти, дурню, робиш?!

Фото ua.korrespondent.net

Злісних петардастів пропонують притягати до кримінальної відповідальності

Любителі піротехніки іншої мови не розуміють...

Іван Кучер зареєстрував на сайті Президента України електронну петицію з вимогою повної заборони піротехніки в Україні.

«Зустрiнемо 2022 рiк без петард!

Вимагаємо заборони та введення кримінальної відповідальності за будь які форми розповсюдження та використання всіх видів піротехнічних засобів на території України.

Щороку, напередодні Новорічних свят, наші міста та селища перетворюються на зону бойових дій, що зумовлено можливістю вільного розповсюдження та використання різноманітних видів піротехнічних засобів.

Щороку, напередодні Новорічних свят, наші міста та селища перетворюються на зону бойових дій, що зумовлено можливістю вільного розповсюдження та використання різноманітних видів піротехнічних засобів.

При цьому повністю порушуються всі норми діючого законодавства України у відношенні шумового забруднення, та створюється загроза життю та здоров`ю людей, всупереч статтям Конституції, що визнають життя та здоров`я людини найвищою цінністю, та підтверджують право на безпечне для життя і здоров'я довкілля.

З огляду на специфіку дії піротехнічних засобів, що створюють шумовий ефект – хлопки, вибухи, під загрозою опиняються верстви населення що за станом здоров`я повинні бути захищені від різких, раптових звуків, а саме:
1. Люди з серцево-судинними захворюваннями, а також постінсультними станами (63% смертей на рік);
2. Гіпертоніки;
3. Вагітні жінки;
4. Новонародженні, та діти дошкільного віку;
5. Ветерани АТО, понад 90 відсотків з яких, згідно статистики, страждає на посттравматичний синдром і є чутливими до будь яких різких звуків, особливо вибухів;
6. Люди що страждають психічними розладами, а також ті, що знаходяться у стані підвищеної невротизації, схильні до тривожно-депресивних розладів, а це 40 % населення України.)
7. Власники тварин, що скаржаться на вибухи, які під час вигулу тримають тварин у стресовому станi (адже собака середніх розмірів, перелякана раптовим вибухом може нанести серйозні травми собі, власнику та оточуючим людям.)

Крiм цього, внаслiдок необережного поводження з вибуховими засобами, щороку зазнає важких травм значна частина дiтей, що користується ними.

Внаслiдок необережного поводження з вибуховими засобами щороку зазнає важких травм значна частина дiтей, що користується ними.

З огляду на корупційну складову роботи багатьох чиновників що ганьбить нашу Державу на світовому рівні, звичку ставити свої інтереси вище за життя людей, а також технічну не можливість контролю та доведення провини, ми розуміємо що:
• При будь яких спробах заборони на розповсюдження та використання, накопичена кількість вибухових піротехнічних засобів буде виставлена у терміновий продаж з метою реалізації до настання дати офіційної заборони;
• Чимала кількість чиновників та депутатів будуть шукати в законодавстві положення що дозволять обійти заборону на розповсюдження і використання піротехніки;
• Поліція ніколи не зможе контролювати населення з причин неможливості своєчасного прибуття на місто і затримання правопорушників, більша частина з яких є неповнолітніми, що використовують у житлових зонах вибухові піротехнічні засоби.

Тим більше що значна частина вибухових засобів скидається з балконів, тому визначити правопорушника і довести його провину не можливо.

Тому ми вимагаємо всі без виключення види піротехнічних засобів (петарди, салюти, фейерверки, хлопавки, та ін.) що при використанні створюють РІЗКИЙ ЗВУК, ХЛОПОК, ВИБУХ, заборонити:
• до ввозу на територію України у будь-якій кількості - приватним особам для власних потреб (звичайні громадяни); представникам бізнесу – фізичним та юридичним особам; іноземним громадянам.
• використання та будь яку форму розповсюдження, будь-то дарування, продаж, обмін, тощо, на території України, як в межах населених пунктів, так і за їх межами, тому що будь які норми що дозволяють їх використання навіть за межами населених пунктів, залишать їх на ринку України як групу товарів, а значить піротехнічні засоби зможуть опинитися у кишені будь-кого, а ввечері, або вночі, поліція по факту повідомлення про поодинокі вибухи розкиданi по всьому місту, технічно, нікого затримати не зможе.

Всі піротехнічні засоби, повинні бути заборонені та прибрані з території України взагалі!

Виключення залишити тільки за офіційними салютами на честь великих загальнодержавних свят, таких як День Конституції, День Перемоги, тощо. При цьому:
1. Проводити їх повинні тільки Державні адміністрації - сільські, міські, районні.
2. Заходи повинні проводитися в установлених фіксованих та незмінних місцях, де зазвичай проводяться салюти на честь Державних свят. (Не біля кафе чи нового торгівельного центру на честь відкриття та ін.)
3. Вiдстань до житлових будинків, лiкарень, дитячих закладiв, повина бути достатньою, для того, щоб звуки вибухових засобiв не завдавали шкоди людям.

Кінцева ціль даного звернення – повна заборона на території України, та введення кримінального покарання, за будь-яку форму розповсюдження, та використання піротехнічних засобів для всіх верств населення.

Штрафні санкції в умовах корупції працювати на території нашої держави не будуть ніколи.

Тільки кримінальна відповідальність, тому що це стосується безпосередньо життя та здоров`я людей», - йдеться в тексті петиції.

Реклама Google

Читайте також: На Волині геть розперезалися браконьєри: виявлено рештки відразу трьох розтерзаних двоногою сволотою косуль.

Telegram Channel