Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Перший в Україні пацієнт з Омікроном вже хворів на коронавірус

Фото ілюстративне.

Фото: Радіо Свобода.

Перший в Україні пацієнт з Омікроном вже хворів на коронавірус

Головна інфекціоністка розповіла подробиці про першого в Україні пацієнта з Омікроном

З'ясувалося, що чоловік хворіє коронавірусом вже не вперше. Такою інформацією поділилася заслужена лікарка Ольга Голубовська. За її словами, новий штам у чоловіка виявили завдяки правильно зібраному епідеміологічному анамнезу, повідомляє 24 Канал.

До медиків чоловік звернувся після того, як у нього підвищилася температура. Напередодні він повернувся з-за кордону, а саме – з ОАЕ

41-річний чоловік лікувався у приватній клініці «Оберіг». Оскільки перебіг захворювання у пацієнта був легким, йому відпустили зі стаціонару додому. Українець вже хворів на COVID-19 у 2021 році, але заразився знову. До медиків чоловік звернувся після того, як у нього підвищилася температура. Напередодні він повернувся з-за кордону, а саме – з ОАЕ.

Тепер пацієнт продовжуватиме лікування вдома. «Йому надали усі рекомендації. Будемо спостерігати, чим все це закінчиться», – зазначила Голубовська. На її думку, це – не перший випадок Омікрону в Україні. Втім, лікарка закликала не панікувати. Адже хоч цей штам і є заразнішим, та не призводить до значних ускладнень.

«Навпаки, наразі всі випадки досить легкі. Ми бачимо, що хворіють і пацієнти, якісь мають дуже високий рівень антитіл. Втім, вони не переносять хворобу не важко», – зауважила інфекціоністка. Й висловила сподівання, що така тенденція зберігатиметься й надалі. Головне, аби не фіксували нових мутацій вірусу. Голубовська також переконана, що COVID-19 має всі шанси «перерости у вірус грипу».

Читайте також: ВООЗ схвалила 9-ту вакцину проти коронавірусу.

Telegram Channel