Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Судові перспективи справи проти Порошенка дуже сумнівні, мета влади - вибити його з політики, – експрокурор Волині

Олексій Баганець.

Фото Апостоф.

Судові перспективи справи проти Порошенка дуже сумнівні, мета влади - вибити його з політики, – експрокурор Волині

Підстав притягнення до кримінальної відповідальності Петра Порошенка у справі про державну зраду недостатньо, і можлива судова перспектива цього досудового розслідування є дуже сумнівною

Про це написав на сторінці у соціальній мережі Facebook колишній заступник Генерального прокурораУкраїни, експрокурор Волині Олексій Баганець. «Звичайно, мої прогнози ґрунтуються лише на підставі оприлюднених даних на пресконференції Генерального прокурора та Голови СБУ, а також коментарів та повідомлень у пресі, бо з матеріалами цього провадження я не ознайомлений», – уточнив він.

Олексій Баганець зауважив, що багато запитань викликає пункт звинувачення, що нібито рішення щодо оплатної закупівлі вугілля приймали найвищі посадові особи держави. «Чому такий тривалий час їх не ідентифікували й не повідомили їм про підозру, хоча їх імена і дії були відомі із самого початку, як було зареєстровано цей злочин у ЄРДР», – запитує він.

Суспільство так і не переконали в тому, що названі аудіозаписи розмов Медведчука були одержані в установленому законом порядку в рамках оперативно-розшукових справ.

«Якщо так довго слідчі й прокурори вагались в обґрунтованості й наявності достатніх доказів вини Петра Олексійовича, то чому так швидко і, вибачте, незграбно намагались на вулиці, біля автомашини, вручити йому повідомлення про підозру, від чого залежить — так отримав Петро Порошенко статус підозрюваного чи ні. Є питання. При тому, що після вручення підозри до нього потрібно буде застосовувати запобіжний захід, а в такому разі слідчому судді потрібно буде прокурору донести наявність достатніх доказів винуватості підозрюваного», – підкреслив ексзаступник Генпрокурора.

«Про його участь у «закупках» вугілля відомо лише з аудіозапису розмов із представниками влади РФ, в яких Петро Порошенко участі не брав. На місці злочину п’ятого Президента України при проведенні таких переговорів та передачі, начебто, готівки сепаратистам ніхто не фіксував і не затримував», – також переконаний він.

«І останнє. Суспільство так і не переконали в тому, що названі аудіозаписи розмов Медведчука були одержані в установленому законом порядку в рамках оперативно-розшукових справ чи в межах кримінального провадження в рамках негласних слідчих (розшукових) дій, але в обох випадках з дозволу прокурора і на підставі рішення слідчого судді. Таких, вибачте, доказів нам не навели, тому і сумнівів у законності притягнення названих осіб до кримінальної відповідальності дуже багато», — наголосив Олексій Баганець.

«Нинішні правоохоронні органи не зуміли за стільки часу перебування Зеленського при владі переконати всіх, що вони незалежні від волі президента і не будуть виконувати його політичні домовленості. Як підсумок, можу передбачити, що судова перспектива цього кримінального провадження сумнівна, і, чесно кажучи, я в неї не вірю», – підсумував він і додав, що це лише спосіб нейтралізувати політичних опонентів Зеленського.

Реклама Google

Читайте також: Адвокат Порошенка викликає свідками у «вугільній справі» Зеленського, Арахамію, Верещук, Гетманцева, Безуглу і Веніславського​.

Telegram Channel