Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Поліція підрахувала: близько 10 тисяч українців вийдуть 1 січня вшанувати Степана Бандеру

1 січня 2022 року – 113-ї річниця дня народження провідника ОУН.

Фото: Офіційний сайт Національної поліції.

Поліція підрахувала: близько 10 тисяч українців вийдуть 1 січня вшанувати Степана Бандеру

Робота правоохоронців спрямована на запобігання випадків порушень правил дорожнього руху, попередження та припинення хуліганських дій, травмування громадян через недотримання заходів безпеки під час використання салютних установок та петард тощо. На цьому Голова Національної поліції України Ігор Клименко наголосив 29 грудня, під час відеоселекторної наради з керівниками структурних та територіальних підрозділів поліції

Глава Нацполіції повідомив, що святкові заходи у новорічну річ заплановані, як мінімум, у 500 населених пунктах. Публічний порядок під час масових заходів забезпечуватимуть близько 10 тисяч правоохоронців, із них дві тисячі – військовослужбовці Національної гвардії України. 

«Наша робота буде спрямована на запобігання випадків порушень правил дорожнього руху, попередження хуліганських дій. Дуже багато автомобілів, багато людей сім’ями їдуть на відпочинок, до рідних. Маємо забезпечити безпеку та надавати допомогу, особливо враховуючи сьогоднішні погодні умови», – наголосив Ігор Клименко.

Наразі заплановано проведення 50 таких заходів, участь в яких, відповідно до заявок, візьмуть близько 10 тисяч громадян по всій державі.

Голова Нацполіції акцентував на необхідності налагодження чіткої взаємодії з органами місцевого самоврядування щодо планування спільних безпекових заходів. Водночас робота ситуаційних центрів підрозділів поліції в областях буде організована на постійний моніторинг оперативної обстановки.

«Інше наше завдання – забезпечити належний контроль і реагування на використання піротехнічних засобів у місцях скупчення людей. Кожного року ми фіксуємо велику кількість надзвичайних подій, які пов’язані з травмуванням громадян. Особливо це стосується продажу таких товарів неповнолітнім, які не вміють користуватися ними і часто травмуються. Тож ми маємо провести всі профілактичні заходи для безпеки людей». 

Окрім того, під час наради правоохоронці обговорили забезпечення публічної безпеки та правопорядку під час масових заходів 1 січня 2022 року з нагоди 113-ї річниці з дня народження Степана Бандери. Наразі заплановано проведення 50 таких заходів, участь в яких, відповідно до заявок, візьмуть близько 10 тисяч громадян по всій державі.

Джерело: Офіційний сайт Національної поліції
Telegram Channel