Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Відомий волинянин приймає сьогодні вітання із 75-річчям

Музикант народився 05 січня 1947 року у місті Ківерці Волинської області.

Фото з сайту Луцької міськради.

Відомий волинянин приймає сьогодні вітання із 75-річчям

Товій Рівець - народний артист України

5 січня колектив Волинської обласної філармонії щиро вітає з 75-річчям Товія Михайловича Рівця, художнього керівника Академічного камерного оркестру «Кантабіле», Народного артиста України.

- Сердечно зичимо міцного здоров'я, родинного щастя, невичерпних сил та енергії, творчої наснаги, оптимізму та многії літа, - пишуть колеги з філармонії.

- Сердечно зичимо міцного здоров'я, родинного щастя, невичерпних сил та енергії, творчої наснаги, оптимізму та многії літа, - пишуть колеги з філармонії.

Творчу діяльність у філармонії Товій Рівець успішно поєднує з педагогічною діяльністю у Волинському державному училищі культури і мистецтв імені Ігоря Стравінського.

За багаторічну музично-виконавську діяльність, вагомий внесок у справу збагачення мистецької скарбниці Волині та України неодноразово нагороджується грамотами Міністерства культури України, обласної державної адміністрації, обласної ради, Луцької міської ради.  В 1997, 1999 роках Рівець Товій Михайлович стає лауреатом обласної програми «Людина року» в номінації «Митець року».У 2013 році Дитячий Фонд України нагородив Товія Рівця медаллю «За благодійну діяльність», а у 2015 році Волинська єпархія Української Православної Церкви — орденом «Волинська Богоматір».

У 2018 році нагороджений Міжнародною премією «Жезл Йоганна Себастьяна Баха».

Оркестр «Кантабіле» успішно гастролює містами України, Республіки Білорусь, неодноразово брав участь у Міжнародних фестивалях в Німеччині, Греції, Данії, Польщі і отримує схвальні оцінки фахівців.

У 1997 році Товію Рівцю присвоєно почесне звання «Заслужений діяч мистецтв України».

У 2003 нагороджений орденом «За заслуги ІІІ ступеня».

У 2009 році році йому присвоєно почесне звання «Народний артист України».

За високу професійну майстерність, значний особистий внесок у розвиток культури, популяризацію українського музичного мистецтва в Луцькій міській територіальній громаді  присвоєно звання «Почесний громадянин Луцької міської територіальної громади»

Читайте також:Що таке любов?

Telegram Channel