Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Що таке паливозаправник та особливості його вибору

Паливні заправники можуть бути побудовані на основі різних вантажних автомобілів.

Фото everlast.ua.

Що таке паливозаправник та особливості його вибору

Бензовозом називається така техніка, яка призначена для транспортування певного обсягу світлих нафтопродуктів з однієї точки в іншу

Використовуються такі машини переважно для перевезення горючих матеріалів з бази, де вони виробляються, на автозаправні станції. Такі пристрої зазвичай не мають опції мобільної заправної станції. Паливозаправником називається такий вид вантажівок, які оснащені цистерною та насосною станцією, пістолетом й лічильником для заправки техніки в польових умовах.

Характеристика паливозаправників

Необхідність купити паливозаправник виникає не тільки у компаній, які здійснюють постачання нафтопродуктів, а й у фермерських організацій з великим автопарком сільськогосподарської техніки. Такі агрегати є не просто вантажним автомобілем з бочкою для перевезення бензину, а спеціалізованими машинами, що відповідають міжнародним стандартам та вимогам безпеки. Відмінна особливість у тому, що з їхньою допомогою виконується не просто перевезення нафтопродуктів, а й забезпечується заправка техніки (авіа, сільськогосподарської та спеціалізованої) у польових умовах.

До характерних рис паливозаправників відносяться такі властивості:

  1. Вага автомобіля з повним завантаженням не перевищує 20 т.

  2. Максимально допустима швидкість руху становить 75 км/год.

  3. Місткість цистерни становить від 4,5 до 15 т.

  4. Еліптична або циліндрична форма цистерни.

Паливні заправники можуть бути побудовані на основі різних вантажних автомобілів. Компанія Everlast пропонує машини таких виробників, як Mercedes, МАЗ, Ford, Iveco. Відрізняється техніка не лише технічними властивостями (потужністю, прохідністю, витратою палива), а ще й вартістю. Вибір слід здійснювати на підставі таких критеріїв, як:

  • місткість цистерни;

  • кількість секцій;

  • матеріал виготовлення цистерни;

  • продуктивність насосних установок.

Паливозаправники оснащуються мобільною станцією, в якій передбачається наявність пістолета для заправки техніки в польових умовах, а також лічильника витрати палива. Цистерни виготовляють зі сталі чи алюмінію, а процес їх зварювання виконується із застосуванням сучасних технологій.

Сфери застосування машин

Найбільшою популярністю користуються паливні заправники у таких сферах діяльності, як авіація, сільське господарство та військова справа. У всіх цих галузях застосовується маломобільна та габаритна техніка, що повільно переміщається. Щоб виключити необхідність її транспортування до стаціонарних заправних станцій, використовуються мобільні заправники.

З їхньою допомогою не тільки спрощується процес дозаправлення агрегатів, а й мінімізуються витрати часу на здійснення відповідних маніпуляцій. Вибір відповідного за технічними параметрами та якістю агрегату є запорукою ефективного розвитку галузі.

Реклама Google

 

Telegram Channel