Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
У підвалі нової школи в Башликах – вода: хто винен і хто відповість

Підрядник повинен усунути проблему!

Фото Суспільного.

У підвалі нової школи в Башликах – вода: хто винен і хто відповість

Проблему зобов’язаний усунути підрядник

Вирішити проблему з затопленням підвалу школи в селі Башлики повинен підрядник, який має гарантійні зобов’язання.

Про це сказав перший заступник голови Волинської ОДА Сергій Мовенко, інформує ІА Волинські новини. 

Нагадаємо, 18 січня 2022 року, відбулося свято відкриття школи у селі Башлики Луцького району, в рамках якого учні та батьки мали можливість оглянути новозбудований навчальний заклад.

Загальний бюджет будівництва нового навчального закладу – 113 мільйонів 791 тисяча гривень. Цьогоріч на зведення школи-довгобуду з ДФРР виділили майже 49 мільйонів гривень. Школу розпочали будувати «з нуля» ще у 2018 році.

Напередодні відкриття, стало відомо, що новозбудовану школу підтоплює. Вода, за совами місцевих мешканців, у підвалі почала збиратися ще з жовтня минулого року.

Підрядником на об’єкті виступає ТзОВ «Олицький агробуд».

У Волинській ОДА запевняють, що ситуацію виправить підрядник, адже об’єкт – на гарантії. Та й проблема, на думку чиновників – невелика.

«Там є невелика проблема з підвалом, де у зв’язку з підняттям ґрунтових вод була невелика калюжа, але підрядник має гарантійні зобов’язання. Тож за його кошти це буде виправлено і ніяких тріщин від підтоплення немає», – переконує Сергій Мовенко

У цьому ж запевнила в коментарі для www.volyn.com.uа начальниця управління освіти Волинської ОДА Людмила Плахотна. 

– Ситуація там не критична. Там не збирається багато води, можливо якась труба протікає. І тріщин через підтоплення, як кажуть, там немає. Коли ми були на відкритті, води там не було. Ті, хто проблему роздували, казали, що знають, як її усунути, мовляв вони самі будівельники. Я їм запропонувала доєднатися, – зазначила Людмила Плахотна. 

Підрядником на об’єкті виступає ТзОВ «Олицький агробуд».

Telegram Channel