Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
Державні та громадські діячі закликали владу припинити переслідування національної опозиції і об’єднатися задля захисту України

Лідери проєвропейських політичних сил закликали український народ об’єднатися.

Фото Pixabay.

Державні та громадські діячі закликали владу припинити переслідування національної опозиції і об’єднатися задля захисту України

Лідери проєвропейських політичних сил, громадські діячі та представники інтелектуальної еліти закликали український народ об’єднатися заради захисту України, а владу – припинити будь-яке незаконне переслідування опозиції та незалежних ЗМІ

Про це йдеться у зверненні Національного круглого столу під егідою Київського Безпекового Форуму  «Єдність народу. Захист демократії. Оборона держави», який відбувся у День Соборності України, передає prm.ua.

«Вимагаємо гарантувати неухильне дотримання демократичних цінностей і свобод нашого народу і припинити будь-яке незаконне переслідування національної опозиції, замахи на свободу слова та вільне волевиявлення», – йдеться у зверненні.

Закликаємо гарантувати курс на повну енергетичну незалежність від Росії і Білорусі.

«Закликаємо негайно зупинити спроби підриву антикорупційних інституцій і якнайшвидше завершити судову реформу. Закликаємо забезпечити умови для вільного економічного розвитку в Україні та зупинити неприхований наступ на малий, середній і великий бізнес та іноземних інвесторів і гарантувати рівні, прозорі і конкурентні правила для всіх, незалежно від наближеності до влади», – наголошують учасники Круглого столу.

«Закликаємо гарантувати курс на повну енергетичну незалежність від Росії і Білорусі. Закликаємо забезпечити неухильне дотримання законодавства про захист української мови як державної. Закликаємо забезпечити системну боротьбу з російською пропагандою та агентурою», – наголошують державні та громадські діячі.

У роботі Круглого столу, зокрема, взяли участь Петро Порошенко, Арсеній Яценюк, Арсен Аваков, Олександр Турчинов, Дмитро Разумков, Павло Клімкін, Сергій Квіт, Віталій Портников, Олексій Гарань, Рефат Чубаров, Йосип Зісельс, Кіра Рудик, Руслан Рябошапка, Михайло Басараб, Євген Бистрицький та інші.

Читайте також: «Халявного» чаю не дають: поїздка у найдорожчому вагоні «Укрзалізниці» коштує понад 36 тисяч гривень (Фото).

Telegram Channel