Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Топ-5 способів зацікавити дитину читати книги

Якщо батьки люблять читати, спадкоємці обов'язково копіюватимуть їхні звички.

Волинь-нова

Топ-5 способів зацікавити дитину читати книги

Якщо батьки люблять читати, спадкоємці обов'язково копіюватимуть їхні звички

Смартфони, планшети, комп'ютери, телевізори: від миготливого на дисплеях зображення в дітей стрімко падає зір. Щоб навчити дитину фокусуватись на певній темі, фантазувати, вигадувати власні сценарії, використовуйте цікаві казки для дітей. Ось кілька порад – як прищепити дошкільнику звичку читати.

Емоційно читати вголос

Чим раніше – тим краще. Одразу після народження читайте короткі історії. У дитини виникає стійка звичка слухати, поступово вона починає проводити паралелі між книгою та вашими інтонаціями, цікавими історіями.

Застосовуйте акторські здібності:

  • різні голоси;

  • гарне музичне тло;

  • тематичні іграшки та предмети;

  • гру тіней.

Не повторювати сюжети допоможуть книги із серії Казковий тиждень Disney в онлайн книгарні «Є»: у кожному виданні рівно 7 історій.

Зупинятися на найцікавішому місці

Заздалегідь виберіть кульмінаційний момент. Старовинний прийом викликає у дитини інтерес, змушує згадувати сюжет і персонажів, вигадувати свій розвиток подій. Якщо малюк вміє читати, він постарається сам дізнатися, чим все-таки закінчилася історія про принцес, драконів та хоробрих звірят. Просто залиште книжку у зручному місці.

Використовувати книги з картинками

У дитини чіпка зорова пам'ять: вона запам'ятовує текст і картинку, може повторити сюжет із ілюстрацій. Дайте малюкові можливість уважно розглянути героїв, фон, запам'ятати події, що відбуваються на цій сторінці. Повторіть читання через 1-2 дні. Використовуйте короткі історії з великими яскравими малюнками.

Вибирати книги разом із дитиною

У книгарні можна зробити короткий тест-драйв новинки. У режимі онлайн на сайті книгарні «Є» допоможіть дитині уважно розглянути фотографії кожного видання. Використовуйте опцію «читати уривок»: якісні фотографії сторінок друкованого видання чудово передають зміст, шрифт, розташування тексту, фантазію художника. Оформіть разом із дитиною онлайн-замовлення. Вантаж з книжковими новинками маленький читач чекатиме з особливим нетерпінням.

Бути прикладом у читанні

Якщо батьки люблять читати, спадкоємці обов'язково копіюватимуть їхні звички. Можна спільно обговорювати прочитане, порівнювати сюжет книги з екранізацією.

Покажіть малюкові, що вам цікаві його книжки: заберіть пару видань до спальні або залиште у вітальні. Створіть разом з дитиною персональну бібліотеку та список книг, які читатимете найближчим часом.

Реклама Google

Telegram Channel