Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Новинки-2022 від Apple для прихильників бренду 

Першим айфоном стане оновлена версія SE третього покоління.

Фото prnews.io.

Новинки-2022 від Apple для прихильників бренду 

Якщо вірити експертам, у 2021 році не всі користувачі були задоволені новими продуктами Apple

У 2022-му компанія вирішила реабілітуватися та порадувати своїх прихильників чимось особливим. Чого очікувати від «яблучного» бренду та на які сюрпризи розраховувати, читайте у нашій статті. 

iPhone

Почнемо прогноз з головного пристрою Apple. Якщо вірити чуткам, у 2022 році бренд випустить одразу 5 нових смартфонів з акцентом на роботу в мережах п’ятого покоління. 

Першим айфоном стане оновлена версія SE третього покоління. Але не слід сподіватися, що це буде дешевий аналог mini. Скоріш за все, користувачі отримують той самий iPhone SE (2020), але з модернізованою начинкою на чіпі A15 Bionic. Незмінною може залишитися й ціна пристрою на рівні $399 за базову версію. Цілком можливо, що на полиці магазинів новинка потрапить вже на початку весни. У каталозі товарів та порівняння цін «Е-каталог» можна буде ознайомитися з характеристиками гаджету та цінами в інтернет-магазинах країни.

Тепер переходимо до iPhone 14, який восени 2022-го вийде у чотирьох нових версіях — iPhone 14, iPhone 14 Max, iPhone 14 Pro та iPhone 14 Pro Max — та у двох (замість трьох) розмірах, без версії mini. Також ходять чутки, що замість «моноброві» з’явиться отвір з фронтальною камерою, а система датчиків Face ID переїде під дисплей. Також відомо, що пристрої серії iPhone 14 підтримуватимуть Wi-Fi 6E. 

Apple Watch

На думку експерта Марка Гурмана та аналітика Росса Янга, у 2022 році компанія Apple приділить максимум уваги модельному ряду своїх Apple Watch. І це буде відразу декілька моделей. У цьому році розробники вирішили зосередитися не на зовнішньому вигляді пристрою, а на його захисті від зовнішніх факторів. Нові моделі Apple Watch Series 8 отримають суперзахист не лише від пилу, але й від вологи, подряпин, вм’ятин, ударів та інших пошкоджень. Також є надія, що компанія доповнить ряд розумних гаджетів бюджетним годинником Apple Watch SE другого покоління, розробленим на базі Watch Series 6. Вилучення деяких функцій дозволить зменшити вартість гаджету та зробити його ціну більш доступною. Також слід очікувати новий спортивний смарт-годинник, який оцінять прихильники здорового способу життя, активного відпочинку та екстремальних видів спорту. 

iPad

Не обійтися також у цьому році без оновлення лінійки планшетів. За прогнозами експертів, можна сподіватися на появу одразу трьох нових пристроїв: оновленого звичайного iPad, iPad Air та iPad Pro. На жаль, iPad mini оновлення не торкнуться. Не слід очікувати глобальних змін, швидше за все, зміниться зовнішній вигляд гаджетів та з’явиться можливість бездротової зарядки. Так, майбутній iPad Air буде схожий на iPad mini 6 2021 року, а в новому iPad 10 зроблять тонкішими рамки екрану та зменшать товщину корпусу.

Повний перехід на процесори власного виробництва на базі архітектури ARM, які вже використовуються в мобільних пристроях Apple, компанія планує завершити за два роки. 

Mac

Поточний рік буде вирішальним для Apple у плані виключення з лінійки комп’ютерів на процесорах Intel. Найімовірніше компанія повністю перейде на власні системи. Тож чекаємо на появу моноблоку iMac з екраном від 24 дюймів, оновленого Mac mini, базову версію ноутбука MacBook Pro, модернізований MacBook Air с 15-дюймовим екраном на новому процесорі M2 та новий настільний комп’ютер Mac Pro, всередині якого теж буде власний процесор Apple.

Як оголосив глава корпорації Тім Кук, за розробку однокристальних процесорів Apple відповідає команда топових фахівців, які понад десять років займаються цим питанням. Перехід на Apple Silicone буде закінчено у 2022 році, коли відбудеться випуск лінійки Mac з оновленим MacBook Air та новим MacBook Pro. Повний перехід на процесори власного виробництва на базі архітектури ARM, які вже використовуються в мобільних пристроях Apple, компанія планує завершити за два роки. 

Telegram Channel