Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Бронзового Леніна продали за понад 700 тисяч гривень

Отакої!

Фото GEO14TR89.LIVEJOURNAL.COM

Бронзового Леніна продали за понад 700 тисяч гривень

Комуністичного вождя відправлять на металобрухт

Бронзовий пам’ятник вождю пролетаріату Володимиру Леніну, встановлений на центральній площі міста Новгород-Сіверський на Чернігівщині, продали сьогодні через аукціон за 714 тис. грн.

Як повідомляє кореспондент УНІАН, початкова ціна статуї завважки 4200 кг і заввишки 5 метрів становила 394 тис. грн.

На аукціоні на торговому майданчику Prozorro викупити пам’ятник намагалися 8 учасників. Перемогу здобуло ТОВ «Сяйвомет» із Запоріжжя.

На сайті товариства зазначається, що це спеціалізоване металургійне підприємство, яке займається виробництвом сплавів кольорових металів з брухту та відходів і первинних матеріалів. Представник підприємства телефоном зазначив, що кількатонний бронзовий пам’ятник придбано для переплавки з подальшим виготовленням продукції.

Пам’ятник Леніну в Новгороді-Сіверському було демонтовано у 2016 році. Він вважається останнім з великих пам’ятників, знесених в Україні (за винятком окупованих територій).

Як пояснили в Новгород-Сіверській міській раді, виручені кошти від продажу пам’ятника планують спрямувати на доброустрій міста. Можливо, оновлять площу або відремонтують пам’ятник Новгород-Сіверському князю Ігорю. Остаточне рішення поки не схвалено.

Пам’ятник Леніну в Новгороді-Сіверському було демонтовано у 2016 році. Він вважається останнім з великих пам’ятників, знесених в Україні (за винятком окупованих територій). Історики та патріотична громадськість Чернігівщини звинувачували чинного на той час міського голову у відвертому саботажі, зриві декомунізації.

Реклама Google

Читайте також: В Україні побільшало козлів та баранів.

Telegram Channel