Курси НБУ $ 39.30 € 42.31
Як у селі на Камінь-Каширщині формують військову частину тероборони

Територіальну оборону на території районів очолюють голови райдержадміністрацій, де створюються відповідні штаби.

Фото: «Слуга Народу - Волинь».

Як у селі на Камінь-Каширщині формують військову частину тероборони

З огляду на агресію РФ система територіальної оборони сьогодні перейшла на якісно новий рівень управління

У селі Хотешів Камінь-Каширського району формують військову частину територіальної оборони. Допис про це поширили у фейсбук-групі «Слуга народу – Волинь».

У приміщенні вже облаштували всі необхідні комунікації: опалення, світло, водопостачання, засоби зв’язку.

У приміщенні вже облаштували всі необхідні комунікації: опалення, світло, водопостачання, засоби зв’язку. З ходом робіт ознайомилась керівниця фракції «Слуга Народу» у Камінь-Каширській районній раді, голова РДА Ольга Ващук. З командиром військової частини А7060 Романом Остапчуком обговорила виконання запланованих заходів і розв’язання проблемних питань.

 

 

 

«Система територіальної оборони сьогодні перейшла на якісно новий рівень управління з чітко визначеними структурою, фінансуванням, цілями та завданнями. Тому наша спільна мета – забезпечити потужний резерв сил тероборони. Кістяк уже сформований: визначене оптимальне місце дислокації батальйону, призначене його професійне командування, триває кадровий процес. Звісно ще є окремі питання щодо належного облаштування приміщень для зберігання зброї та боєприпасів, створення режимно-секретних об’єктів тощо. Відтак, робота в напрямку матеріально-технічного забезпечення батальйону продовжується», - розповіла Ольга Ващук.

З 1 січня 2022 року вступив в дію Закон України «Про основи національного спротиву». Відповідно до нього, територіальну оборону на території області очолює голова облдержадміністрації, на території районів – голови райдержадміністрацій, де створюються відповідні штаби, керівником штабу є командир бригади або командир батальйону Сил ТрО відповідно. Штаб діє як у мирний час, так і в особливий період.

Читайте також: Мільйони українців і українок рвуться вступати в загони тероборони

Реклама Google

Telegram Channel