Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
The Times: справа проти Порошенка може бути політичною вендетою Зеленського

«Я не можу сказати, що мені подобається Зеленський. Але це не цікавить український народ. Вони хочуть побачити – коли Путін буде перед нашими дверима – нашу єдність. І зі свого боку я готовий її продемонструвати».

Фото Європейська солідарність.

The Times: справа проти Порошенка може бути політичною вендетою Зеленського

Справа проти Петра Порошенка вкрай політизована і ризикує розколоти країну на тлі безпекової кризи – про це пише британське видання The Times у статті «Україна «повинна поводитися як Черчилль, щоб протистояти Росії», каже колишній Президент»

Автор статті Ентоні Ллойд нагадує, що будучи Президентом, Петро Порошенко очолював Україну під час її найгірших років війни з Росією. 

«Справа проти нього є вкрай політизованою та ризикує розколоти країну в той час, коли вона знаходиться під загрозою нападу. Втім, у дусі Черчилля, він закликав країну об’єднатися перед обличчям «імперських» амбіцій Москви», – пише видання. 

The Times зазначає, що справа проти Порошенка стривожила міжнародну спільноту, яка побоюється, що це може бути політичною вендетою Президента Зеленського.

The Times зазначає, що справа проти Порошенка стривожила міжнародну спільноту, яка побоюється, що це може бути політичною вендетою Президента Зеленського.

Американські та європейські дипломати висловили свої занепокоєння з приводу кримінального переслідування людини, яка користується великою повагою за відновлення української армії у перші роки війни. Колишній прем’єр-міністр Швеції Карл Більдт описав звинувачення проти Порошенка, за які він може отримати до 15-ти років ув’язнення, як «очевидно політичні» і попередив, що ця справа може завдати величезних збитків Україні. 

 

 Ця справа розділила і судову систему України. Генеральний прокурор країни ухилилась від підписання підозри Порошенку, а заступник прокурора, який зробив це натомість, був негайно занесений до неофіційного чорного списку Миротворця, будучи звинуваченим у проросійському колабораціонізмі.

Описуючи звинувачення проти нього як «незаконні», Порошенко сказав, що національна єдність необхідна для того, щоб амбіції Президента Путіна були знешкоджені.

Читайте також: Де у нас найслабша ланка у війні з Росією​.

«Я не можу сказати, що мені подобається Зеленський. І я впевнений, що не подобаюсь Зеленському. Але це не цікавить український народ. Вони хочуть побачити – коли Путін буде перед нашими дверима – нашу єдність. І зі свого боку я готовий її продемонструвати», – цитує газета Петра Порошенка. 

Джерело: Європейська солідарність.
Telegram Channel