Курси НБУ $ 41.31 € 44.71
Різноманітність ігристих вин

Наближається одне з найромантичніших свят – День святого Валентина.

Волинь-нова

Різноманітність ігристих вин

Ігристе вино – справжній символ свята та чудового настрою, тому його завжди обирають для супроводу важливих подій та святкувань.

Наближається одне з найромантичніших свят – День святого Валентина. З'являється багато турбот з тим, які вибрати квіти, подарунок, ресторан, вино. Адже саме вино є найкращим напоєм для супроводу романтичної вечері та воно привносить свою частку настрою та атмосфери.

У День святого Валентина кохання не лише у повітрі, а й у пляшці. А яке вино можна закохати краще, ніж у пляшка чудового ігристого? Поговоримо, які саме вина найкраще підходять для романтичного свята і в чому їх особливість.

Різноманітність вин

Якщо ваш смак більше тяжіє до фруктового характеру вин, обирайте вино, зброджене в резервуарі, часто позначене написом «charmat». Готується воно швидко, і його слід пити молодим. Виноробам його дешевше виробляти, що, відповідно, полегшує ваш гаманець. До таких вин відноситься просекко.

Якщо вам подобаються багаті вершкові ноти та відтінки бріошу, підсмаженого мигдалю, то вам сподобається шампанське, що вироблене класичним способом. Цей метод полягає у проходженні вторинної ферментації у пляшці. Чим більше часу вино має бродити в пляшці, тим складнішим воно буде.

А тепер розберемо більш детально типи вин, які здатні вразити і створити wow ефект під час романтичної вечері.

Шампанське

Шампанське - це ігриста класика, що захоплює своєю витонченістю та багатством. Це ігристе саме по собі чудове і заворожує, але може гарно проявити себе у поєднанні з їжею. Від елегантно простих устриць на половинці раковини до смаженого курчати - побалуйте себе розкішшю і цим поєднанням шампанського та їжі.

Спробуйте більш багатий і насичений стиль шампанського з устрицями Рокфеллера та легші стилі, якщо ви вживаєте їх прямо з черепашки. Виразний перляж у поєднанні з високою кислотністю шампанського ідеально підходить для насолоди чудовим смаком устриць.

Також з шампанським дивовижно поєднуються такі сири, як брі та камамбер. Ці сири насичені, вершкові, вони смачно взаємодіють із ніжними бульбашками шампанського. Якщо ви обираєте більш складне шампанське (вінтажне) з витонченими горіховими відтінками та нотами бріошу, розгляньте сири зі схожими характеристиками. Такі варіанти, як Парміджано Реджано, едам та гауда, допоможуть покращити горіховий та тостовий смак вина. Не забудьте все необхідне для ідеальної сирної тарілки! Горіхи, в'ялене м'ясо та сухофрукти ідеально підходять для насолоди келихом шампанського.

Просекко

Наш топ вин не міг обійтися без цього чудового ігристого вина з темпераментної та сонячної країни. Просекко - це справжній символ солодкого dolce vita життя в Італії, що було неодноразово оспіване Федеріко Фелліні. Тому саме це ігристе також додасть пікантного настрою романтичній вечері. Просекко має яскравий, фруктовий характер і часто має відтінки яблука, груші, абрикосу, цитрусових, білих квітів, жасмину. Це допомагає поєднувати вино з великою різноманітністю основних страв.

До них відносяться:

  • Мигдаль та закуски

  • Спаржа

  • Азіатські страви та суші

  • Копчений лосось

  • Коктейль із креветок

  • Гострі пряні страви

Просекко - це ідеальний аперитив та чудове ігристе, що поєднується з великою різноманітністю страв. Тому воно стане безпрограшним варіантом для чудової вечері.

Москато д'Асті

Москато д'Асті – це бенгальський вогонь з регіону Асті на північному заході Італії. Це солодке, ароматне та цитрусове вино виготовлене з винограду сорту москато б'янко. Це результат процесу бродіння, який переривається кілька разів, щоб створити шипуче, слабоалкогольне, легке вино з великою кількістю залишкового цукру. Прекрасно поєднується з твердими сирами та десертами.

Moscato d'Asti має чудовий аромат і легке тіло з незвичайним фруктовим букетом. Ці характеристики дозволяють італійському вину ідеально поєднуватися з чудовими закусками та десертами:

  • Смажений мигдаль

  • Чізкейк

  • Малина

  • Імбирне печиво та лимонне цукрове печиво

  • Лимонне безе, фруктовий сорбет та персиковий коблер

Moscato d'Asti також грайливо танцює між світлом та гучністю та підкреслює правильні ноти, що робить його ідеальним вином для сервування. Також поєднуйте його із такими сирами, як блакитні сири, свіжий шевр або рікотта.

Кава

Яскраве ігристе вино з Іспанії, що відрізняється своїм свіжим та зеленим характером.

Молода кава чудово поєднується з екзотичними стравами, такими як тайська, в'єтнамська або індійська кухня, іспанськими стравами, такими як ескабеш, або свіжим перуанським севіче з нотками спецій. Зрозуміло, що його можна подавати з сирою рибою, такою як суші або устриці.

Тривала витримка кави означає, що цей стиль більш відзначений автолізом, який додає відтінки тостів, прянощів та вершкові нюанси. Ця кава поєднується зі складними стравами, включаючи смажені горіхи, зрілі сири, яловичину та фуа-гра.

Ігристе розе

Це справді те вино, що може приємно здивувати. Рожеві вина – одні з найуніверсальніших ігристих вин для поєднання з їжею. Всупереч поширеній помилці, рожеві вина несолодкі, і у більшості з них зовсім сухий смак, який ідеально підходить для солодших поєднань страв.

Брі та прошутто чудові з прекрасним розе.

Копчений лосось - одна з найкращих рибних страв до рожевих вин.

Шоколад і малина, а ще краще – ягоди у шоколаді також стануть вдалою парою. 

Саме розе може додати пікантного настрою вашій романтичній вечері та запалити легкий рум'янець на ваших щічках.

Реклама Google

 

Telegram Channel