Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
«Трухін є куратором «Великого будівництва» в парламенті: Загребельська пояснила, чому Зеленський захищає нардепа 

Агія Загребельська.

Фото 5 канал.

«Трухін є куратором «Великого будівництва» в парламенті: Загребельська пояснила, чому Зеленський захищає нардепа 

За словами юристки, Трухін контролює, щоб грошима з «Великого будівництва» наповнювалась партійна каса, з якої депутати отримують зарплатню в конвертах

Народний депутат Олександр Трухін є куратором президентської програми «Велике будівництво» у Верховній Раді, і саме він стежить за тим, щоб мільярди «текли в потрібні напрямки без перешкоди парламенту». Через це президент Зеленський упродовж п'яти місяців захищав нардепа. Таку думку висловила юристка, співзасновниця проєкту «Ліга Антитрасту», державна уповноважена Антимонопольного комітету України у 2015-2019 роках Агія Загребельська в ефірі ток-шоу «Прямим текстом з Юрієм Луценком« на «5 каналі».

«Трухін абсолютно особливий випадок. Його називають касиром з одного боку, але мені більше подобається інша його роль. Він є куратором «Великого будівництва» Зеленського в парламенті. Це та людина, яка має забезпечувати, щоб ці мільярди на «Велике будівництво» текли в потрібні напрямки без жодних перешкод з боку парламенту. Тому що поки парламент не проголосує, що треба «ковідний фонд», або гроші МВФ, або гроші від «Газпрому» відправити на «Велике будівництво» – ніхто їх не відправить», – зазначила Агія Загребельська. 

Тому що поки парламент не проголосує, що треба «ковідний фонд», або гроші МВФ, або гроші від «Газпрому» відправити на «Велике будівництво» – ніхто їх не відправить

Вона також пояснила, чому президент Зеленський так захищає нардепа Олександра Трухіна.

Якщо ми повернемось у 2019 рік – що ми побачимо. В 2019 році Володимир Зеленський разом зі своєю командою отримали монополію на владу. Як вони використали цю монополію? Початок 2020 року – починають текти мільярди на «Велике будівництво». І ми бачимо, що звідти усуваються всі непотрібні компанії, і залишаються тільки ті, які наближені до Банкової. Одночасно з цим ми бачимо – як зростають ціни, і ми бачимо до 40% відкату. Якщо це більш як 200 мільярдів – що таке до 40%. Далі цими ж грошима, за нашою версією, наповнюється партійна каса. І з партійної каси ці гроші йдуть депутатам у конверти, на купівлю телеканалів і, звісно, на власне збагачення. І ось Трухін – він забезпечував, щоб гроші йшли в касу, а потім з каси вони йшли, як казав Богдан, до депутатів у цих конвертах», – пояснила Загребельська. 

Нагадаємо, 1 лютого у мережі вийшло розслідування, на якому видно, як Трухін намагався підкупити поліцейського для того, щоб покинути місце ДТП за своєю участю. При цьому в нього були ознаки алкогольного сп'яніння. Після публікації відео у «Слузі народу» закликали нардепа Трухіна вийти з партії через скандальне відео. А голова партії Ірина Шуляк ухвалила рішення – виключити Трухіна з партії. 

 

Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова доручила відкрити кримінальне провадження щодо Трухіна. 

А в «Європейській Солідарності» нагадали, що саме президент Володимир Зеленський несе повну відповідальність за дії Трухіна та бездіяльність правоохоронців. Як повідомляв 5.UA, 23 серпня 2021 року під Києвом сталася потрійна ДТП, постраждали шестеро осіб, зокрема двоє дітей, а також голова комітету футбольних арбітрів Лучано Лучі. Понад три десятки українських медіа видалили новину про ДТП або ж згадки про участь у ній нардепа Олександра Трухіна. Сам «слуга народу» довго відмовчувався. Згодом ситуацію прокоментували голова парламенту Дмитро Разумков та у МВС.

Окрім того, стало відомо, що справу щодо ДТП за участю нардепа від партії «Слуга народу» Олександра Трухіна розслідуватиме Державне бюро розслідувань, оскільки в ній фігурує народний обранець. Станом на 13 листопада, слідчі ДБР досі не змогли з'ясувати, чи був за кермом автомобіля народний депутат від «Слуги народу» Олександр Трухін під час скандальної ДТП.

Джерело: 5 канал
Telegram Channel