Курси НБУ $ 39.57 € 42.12
Зреагували на путінське «декомунізація»? На Рожищенщині невідомі сплюндрували пам'ятник радянського воєначальника

Скинули погруддя совкового генерала Ватутіна.

Фото rozhyshche.rayon.in.ua.

Зреагували на путінське «декомунізація»? На Рожищенщині невідомі сплюндрували пам'ятник радянського воєначальника

Погруддя на постаменті розбили вночі

У селі Топільне Рожищенської громади невідомі зруйнували пам'ятник радянського воєначальника Миколи Ватутіна.

Погруддя на постаменті розбили вночі. Про це на своїй фейсбук-сторінці розповів активіст з Луцька Назарій Тарнавський.

Він зазначив, що вважає Топільне «чистим від комуняцького непотребу». Активіст позначив у дописі сторінки організацій «Основа майбутнього» та «Суспільство майбутнього».

 

 

 

«Невідомі патріоти декомунізували «непорозуміння» – погруддя совкового генерала Ватутіна. Микола Ватутін – кат українського народу. На його руках кров наших предків. Чи має право на існування таке неподобство? Однозначно ні!» – написав Назарій.

У поліції зареєстрували звернення щодо пошкодження комунального майна у селі Топільне.

У місцевому відділі поліції Район.Рожище повідомили, що зареєстрували звернення щодо пошкодження комунального майна у селі Топільне.

До слова, у селі Топільне та місті Рожище досі є вулиці Ватутіна.

Згідно з Вікіпедією, Мико́ла Фе́дорович Вату́тін — радянський воєначальник, генерал армії, Герой Радянського Союзу. Один з 4-х командувачів фронтами, загиблих у роки Другої світової війни. Член Ревізійної Комісії КП України в 1940—1944 р. Член РКП—ВКП. 

Напередодні прийняття Верховною Радою України законів про декомунізацію України, у листопаді 2014 року Український інститут національної пам'яті включив Ватутіна до списку окремих осіб, причетних до боротьби проти незалежності України, організації голодоморів та політичних репресій, чиїми іменами названі вулиці в Україні.

Згодом, після прийняття Верховною Радою України законів про декомунізацію України, у жовтні 2015 року Український інститут національної пам'яті оприлюднив на своєму вебсайті оновлений «Список осіб, які підпадають під декомунізацію», і у цей список Ватутін вже не потрапив.

Читайте також: Декомунізація на Рівненщині: замість стели – тризуб із кущів (Відео)

Telegram Channel