Курси НБУ $ 39.55 € 42.06
Алієв і Ердоган запропонували організувати переговори з Росією

Володимир Зеленський.

Фото: УП.

Алієв і Ердоган запропонували організувати переговори з Росією

Сьогодні Президент України Володимир Зеленський провів дуже багато телефонних розмов зі світовими лідерами

Президент Азербайджану Ільгам Алієв і президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган запропонували організувати переговори з Росією, заявив президент України Володимир Зеленський. «Це можна тільки привітати», – зазначив він, передає Радіо Свобода.

Окрім того, Зеленський розповів, що з президентом Азербайджану вдалося домовитись про допомогу у вигляді нафти і нафтопродуктів.

Президент Азербайджану Ільгам Алієв і президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган запропонували організувати переговори з Росією.

«Добрий друг України Ільгам Гейдарович Алієв. Із ним я прогроворив, що нам не вистачає нафти, не вистачає нафтопродуктів. Все непросто, але все буде», – зазначив Зеленський.

Він також вкотре повідомив, що обговорив із Реджепом Ердоганом важливість заборони проходу російських військ у Чорне море. «Зробили», – підсумував український президент. Туреччина це поки що не підтверджувала.

У своєму відеозверненні він додав, що протягом дня щогодини говорив з лідерами держав – друзів України: зокрема, Італії, Швейцарії, Греції, Нідерландів.

«Відчувається, що Україна здобула щирість і увагу всього нормального цивілізованого світу. А практичний результат? Ось він – SWIFT. Як багато в цьому слові для Росії! Відключення від глобальної фінансової цивілізації. Наші дипломати боролися цілодобово й натхненно за те, щоб усі країни Європи погодили сильне і справедливе рішення відключити Росію від міжнародної міжбанківської мережі. Маємо й цю перемогу. Це мільярди й мільярди збитків для Росії – конкретна ціна за це підле вторгнення в нашу державу», – сказав Зеленський.

Читайте також: Країни Європи погодили рішення відключити Росію від SWIFT - Зеленський.

Telegram Channel