Курси НБУ $ 39.30 € 42.31
У Євросоюзі очікують, що запит України про невідкладне членство надійде найближчим часом

Питання війни в Україні постійно обговорюється лідерами Європи.

Фото Укрінформ.

У Євросоюзі очікують, що запит України про невідкладне членство надійде найближчим часом

За словами європейського дипломата, заявка про невідкладне приєднання України до ЄС на завершальній стадії

В ЄС очікують, що запит президента України Володимира Зеленського невідкладно надати членство у Союзі надійде найближчим часом, після чого розпочнеться процедура його розгляду.

Про це повідомив журналістам високопоставлений європейський урядовець, пише «Інтерфакс Україна». Він захотів залишитися анонімним.

Президент Мішель, наприклад, їде сьогодні ввечері до Парижа, де матиме вечерю з президентом Макроном, а також із канцлером Німеччини Шольцем.

«Нам відомо про це. Вчора я безпосередньо сім чи дев'ять разів розмовляв із міністром закордонних справ. Я розумію так, що заявка на її завершальній стадії. Я очікую, що, найімовірніше, ми її отримаємо найближчим часом, потім, і це цілком очевидно, розпочнеться процедура відповідно до договору – Рада розгляне заявку дуже швидко, щоб ухвалити рішення, чи робити запит щодо термінової думки з боку Європейської Комісії. А тому цілком зрозуміло, якою є процедура. Отже, ми розраховуємо отримати заявку найближчим часом», - сказав він. 

Також він додав, що питання війни в Україні постійно обговорюється лідерами Європи.

«Президент Мішель, наприклад, їде сьогодні ввечері до Парижа, де матиме вечерю з президентом Макроном, а також із канцлером Німеччини Шольцем. Пані фон дер Ляєн також там буде. Я впевнений, що це питання буде предметом обговорення. І, звісно, 10-11 березня у нас буде неформальний саміт ЄС. Я можу уявити, що тема України обговорюватиметься», - додав він.

Останні новини війни:

Усі новини російсько-української війни – тут.

Реклама Google

Telegram Channel