Курси НБУ $ 39.43 € 42.75
Китай може припинити війну в Україні. Але не буде, – Bloomberg

Сподіваємось, попри дружбу з путіним, Сі все одно дотримуватиметься нейтралітету.

Фото із сайту youtube.com.

Китай може припинити війну в Україні. Але не буде, – Bloomberg

Не маючи хороших варіантів, єдина стратегія Піднебесної наразі полягає в тому, щоб зробити все можливе, аби допомогти росії, не перетинаючи червоні лінії США

Пекін може допомогти росії у війні з Україною або ж натиснути на володимира путіна, щоб той погодився на компроміс. Проте швидше за все, він не зробить ні того, ні іншого, – про це пише агентство Bloomberg, інформує lb.ua.

«Будь-які надії на те, що президент США Джо Байден зможе переконати свого китайського колегу Сі Цзіньпіна допомогти зупинити війну в Україні, ймовірно, слід відкинути. Китай хоче якнайшвидшого припинення конфлікту. Але він не буде використовувати свої важелі впливу, щоб досягти його», – зазначає агентство.

Підтримка військових зусиль путіна може призвести до негайної конфронтації із Заходом, до якої Китай не готовий, стверджує Bloomberg. Адже попри погані стосунки зі США, з Європою та Японією, Китай все ще потребує доступу до їхніх ринків: на них припадає 52% загальної зовнішньої торгівлі Китаю у 2021 році порівняно з 3,8% росії. 

Попри погані стосунки зі США, з Європою та Японією, Китай все ще потребує доступу до їхніх ринків: на них припадає 52% загальної зовнішньої торгівлі Китаю у 2021 році порівняно з 3,8% росії. 

Китай також сильно залежить від передових західних технологій, зокрема мікрочипів, а його великі компанії та банки поки що не можуть дозволити собі бути відрізаними від долара.

«У той самий час Сі, безперечно, відчуває, що не може відмовитися від путіна, – пише Bloomberg. – Спроба тиснути на російського лідера, щоб він швидко пішов на компроміс, може провалитися, що було б величезною втратою обличчя для Пекіна. Або це може вдатися, але послаблення путіна поставить його владу під загрозу».

Не маючи хороших варіантів, єдина стратегія Китаю наразі полягає в тому, щоб зробити все можливе, щоб допомогти росії, не перетинаючи червоні лінії США, припускає агентство. 

«Те, що кілька тижнів тому здавалося блискучим кроком, все більше виглядає як жахливе стратегічне рішення, – констатує Bloomberg. – Замість того, щоб отримати вигоду від конфлікту росії та США, Китай стає залежним від ситуації і його затяжна гра у серйозній небезпеці. Хто б не переміг в Україні, Китай уже зазнав незворотних втрат».

Читайте також у нас: «Волинський воїн-історик про сучасну Україну: «Кожен метр нашої землі має даватися ворогу його кров’ю»​».

Реклама Google

Telegram Channel