Курси НБУ $ 39.36 € 42.40
Назвали несподівані подробиці знищення російського десантного корабля в Бердянську

Україна переможе!

Фото ЗСУ,

Назвали несподівані подробиці знищення російського десантного корабля в Бердянську

Російський десантний корабель «Саратов» в порту тимчасово окупованого Бердянська знищили зі зброї, яка напряму не пристосована для ведення бою на морі

Російський десантний корабель «Саратов» в порту тимчасово окупованого Бердянська знищили зі зброї, яка напряму не пристосована для ведення бою на морі.

Про це розповів генерал-майор СБУ Віктор Ягун, передає «Суспільне».

«Ситуація унікальна, бо ніхто ніколи не використовував таку систему зброї проти кораблів», - каже він.

За словами генерала, ЗСУ від початку війни провели кілька таких операцій.

«Це те, що ми «накрили» ракетними комплексами із берега патрульний корабель біля Одеси, і те, що ми використали ПЗРК проти катера, і те що ми використали проти цього корабля «Точку-У» - це унікальні ситуації. Ці ситуації можуть вивчати, як можна зброю, яка не пристосована для ведення бойових дій на морі використана була ЗСУ», - зазначив Ягун.

Цікаво, що «здав» місцезнаходження «Саратова» пропагандист каналу «Звезда» Валентин Гвоздьов.

Він також розповів, що українські військові активно постійно отримують розвідінформацію від населення окупованих територій.

«Значна частина населення, яке знаходиться зараз під окупацією - добровільно допомагає ЗСУ та розвідці. Тому інформація прибуває в режимі онлайн», - зауважив він.

Знищення «Саратова» стало справжньою перемогою України у війні проти РФ. Його знищили у порту Бердянська. В результаті вибуху були пошкоджені ще два російські кораблі. Командири пошкоджених десантних кораблів РФ у Бердянську в 2014 році зрадили присязі і перейшли на бік окупантів.

У 2014 році ВДК «Саратов» брав участь у незаконній окупації Криму, виконав 4 походи в Середземне море.

У 2022 році, під час повномасштабної війни проти України, корабель зайшов у порт Бердянська. Де і був знищений українськими військовими. Цікаво, що «здав» місцезнаходження «Саратова» пропагандист каналу «Звезда» Валентин Гвоздьов.

На борту можуть розташовуватися до 1500 тонн техніки і вантажів.

Читайте також у нас: «Оксана ЗАБУЖКО: «Геноцид – це московський спосіб ведення війни. Так було завжди».

Реклама Google

Telegram Channel