Курси НБУ $ 39.53 € 42.31

ЗА ПОШКОДЖЕНИЙ КУЩ ЧОРНИЦІ — ШТРАФ

Лісові ресурси не безмежні, а тому їх використання є лімітованим. Дозволом для заготівлі лісових ресурсів в комерційних цілях є лісовий квиток. Нині на землях лісового фонду обласного управління лісового господарства ліміт на збирання дикорослих ягід становить 5490 тонн, з яких 2550 тонн — це чорниці...

Лісові ресурси не безмежні, а тому їх використання є лімітованим. Дозволом для заготівлі лісових ресурсів в комерційних цілях є лісовий квиток. Нині на землях лісового фонду обласного управління лісового господарства ліміт на збирання дикорослих ягід становить 5490 тонн, з яких 2550 тонн — це чорниці.


Людмила ФРАНЧУК, прес-служба обласного управління лісового господарства


На початку сезону збирання ягід в області відкрилося 570 заготівельних пунктів. 78 з них працівники державної лісової охорони вже закрили через відсутність відповідних дозволів.
На підприємців і заготівельників, які порушують правила заготівлі, чекає адміністративна відповідальність згідно із статтею 67 Адміністративного кодексу України. Карається також збір чорниці гребінками, які пошкоджують кущі. На порушників чекає штраф у розмірі 0,4 неоподаткованих мінімумів (6,80 грн.) за кожен пошкоджений кущ і адміністративна відповідальність відповідно до 65 статті Адмінкодексу України (5-10 неоподаткованих мінімумів).
Telegram Channel