Курси НБУ $ 39.40 € 42.34
Бізнес та cloud-технології: як користуватися

Головною перевагою хмарних технологій стає швидкість створення та запуску проєктів.

Фото Publishare.info.

Бізнес та cloud-технології: як користуватися

Для протидії різним загрозам та заради гнучкості процесів бізнесу сьогодні рекомендовано перевести частину або всю інфраструктуру до хмарних сховищ

 Відповідно до прогнозів Markets and Markets у період з 2021 до 2025 року ринок хмарних технологій виросте вдвічі, а щорічний приріст ринку складатиме 17,5%. Використання потрібної обчислювальної потужності для виконання проєктів, розробки додатків та інших дій можливе за допомогою хмарної платформи Azure Stack з Київстар.

Це платформа у хмарах, яка призначена для перенесення IT-інфраструктури чи її масштабування. Такі дії можливо реалізувати локально та гібридно, при цьому дані зберігатимуться в Україні.

Для чого хмара потрібна бізнесу?

Перехід від фізичного обладнання на віртуальні сервери допомагає бізнесу залучати нові інструменти. Головною перевагою хмарних технологій стає швидкість створення та запуску проєктів. Основні причини переходу до хмарних сховищ:

  • потужність відповідно до потреб бізнесу та спрощене масштабування;

  • оптимізація бюджету завдяки відсутності потреби у постійній підтримці фізичного обладнання;

  • локальне та гібридне використання технологій.

Переїжджати у хмари можна частково. Наприклад, для початку можна перенести найбільш важливі дані. Обсяг перенесеного матеріалу залежить від сегмента компанії, її цілей та стратегій, законодавчих вимог тощо.

Azure Stack з Київстар — вдалий приклад платформи у хмарах

Azure Stack з Київстар особливо корисний, якщо за вимогами чинного законодавства бізнес не може зберігати дані та працювати з ними за кордоном. Адже дані залишаються в Україні. Платформа створена в партнерстві Microsoft та Київстар, вона надає доступ до набору сервісів, інструментів глобальної хмари Microsoft Azure. З її можливостями доступне:

  • створення та налаштування віртуальних Windows та Linux;

  • робочі столи Azure Virtual Desktop;

  • резервне копіювання важливих даних з Azure Backup;

  • протидія збоям через Azure Site Recovery з можливістю швидкого відновлення даних;

  • спрощене управління базами даних, використання служби SQL тощо.

Захисні механізми на уніфікованій хмарній платформі використовують великий потенціал для гарантування захисту від крадіжок, кібератак тощо.

Telegram Channel