Курси НБУ $ 39.64 € 42.30
Переговори зеленського і путіна: Туреччина сподівається на зустріч президентів в «найближчі дні»

Україна переможе.

Фото pravda.com.ua.

Переговори зеленського і путіна: Туреччина сподівається на зустріч президентів в «найближчі дні»

За словами міністра оборони Туреччини, припинення бойових дій вкрай важливо для гуманітарної ситуації, яка сильно погіршується

Туреччина сподівається, що зустріч президента України Володимира Зеленського і президента РФ Путіна відбудеться в «найближчі дні». Як заявив, міністр оборони Туреччини Хулусі Акар, в процесі підготовки переговорів ще є проблемні ситуації.

Про це він розповів після засідання Консультативної групи з оборони і безпеки для України, яке відбулося на базі НАТО в Рамштайні, передає УНІАН з посиланням на Anadolu.

Хоча є деякі труднощі, ми сподіваємося, що з пропозиціями нашого президента, можливо, двом лідерам вдасться зібратися разом найближчими днями.

Акар зазначив, на консультаційній зустрічі представники понад 40 країн обмінялися думками і обговорили подальший план дій з оборони України. Туреччина уважно стежить за розвитком подій, зазначив міністр оборони.

«Ми з тривогою спостерігаємо за розвитком подій. Судячи з отриманих новин, є деякі проблемні ситуації. Як і всі країни, ми докладаємо різних зусиль для їх подолання. Нам потрібно відкритися. Таким чином, ми вважаємо, що мирні рішення можуть бути знайдені легше», - вказав Акар.

Туреччина висловила свою позицію щодо ситуації, що склалася, заявив міністр оборони. Акар також зазначив, що президент його країни Реджеп Ердоган багато разів зустрічався з Путіним і Зеленським.

«Хоча є деякі труднощі, ми сподіваємося, що з пропозиціями нашого президента, можливо, двом лідерам вдасться зібратися разом найближчими днями. Як Туреччина, ми продовжуємо вносити свій внесок у все, що необхідно зробити, включаючи посередництво», - заявив Міністр оборони Туреччини.

Також Акар розповів, чи обговорювалося на зустрічі в Рамштайні питання можливого припинення вогню в Україні. За словами міністра оборони Туреччини, що припинення бойових дій вкрай важливо для гуманітарної ситуації, яка сильно погіршується.

Останні новини війни:

Усі новини російсько-української війни – тут. 

Реклама Google

Telegram Channel