Курси НБУ $ 39.64 € 42.30
Чоловік, який десять років жив в Україні, називав державну владу «бандерівською хунтою» і закликав до її повалення

Іноземець проведе наступні чотири роки в тюрмі.

Фото Pxhere.

Чоловік, який десять років жив в Україні, називав державну владу «бандерівською хунтою» і закликав до її повалення

Зловмисника судили

Мешканець Хмельницької області закликав до повалення державної влади і отримав чотири роки ув'язнення.

Хмельницький апеляційний суд залишив без змін вирок чоловікові у розповсюдженні матеріалів із закликами до захоплення державної влади, вчинених з використанням ЗМІ. Апеляційну скаргу суд відхилив.

Про це повідомила пресслужба суду, передає ТСН.

Зазначається, що 55-річнийи обвинувачений громадянин Республіки Казахстан, але росіянин за етнічним походженням. Втім, він вже понад десять років мешкає на Хмельниччині. 

Закликав до повалення державної влади, називав її «бандерівською хунтою», а також створити в Україні утворення зразок так званих «ОРДЛО».

В «Однокласниках» він розповсюджував матеріали, де закликав до насильницького захоплення державної влади України, пропонував відсторонити представників центральних органів державної влади від виконання їхніх повноважень та передати владу народові. Зокрема, торік у листопаді у своїх публікаціях закликав до повалення державної влади, називав її «бандерівською хунтою», а також створити в Україні утворення зразок так званих «ОРДЛО».

Хмельницький міськрайонний суд визнав обвинуваченого винним в злочині. Його було покарано позбавленням волі на 4 роки з конфіскацією всього майна, окрім житла. 

Підсудний оскаржив вирок. Просив пом’якшити покарання: замінити ув'язнення на три роки іспитового строку. Мовляв, розкаявся у свїх діях,а в Україні проживає з дружиною та її дітьми від 2011-го. Втім, апеляційний су залишив без змін.

Як повідомлялося, СБУ знешкодила ворожу агентуру, яка збирала розвіддані про оборонні рубежі українських військ і дислокацію літаків ЗСУ. Серед затриманих - голова територіальної громади та «розконсервовані» агенти, у яких були відпрацьовані шляхи втечі до Криму на випадок «провалу».

Останні новини війни:

Усі новини російсько-української війни – тут. 

Реклама Google

Telegram Channel