Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Суд заарештував 51 цистерну з білоруським дизелем, яким біля Низківки заправляли російську техніку

Усе передадуть ЗСУ.

Фото: ДБР.

Суд заарештував 51 цистерну з білоруським дизелем, яким біля Низківки заправляли російську техніку

Відповідне подання підготувало ДБР.

Суд арештував 51 білоруський вагон-цистерну, які перетнули кордон на Чернігівщині напередодні російського вторгнення, 23 лютого. Цистерни були заповненні 3 тисячами тонн білоруського та російського дизельного палива та фактично, за версією ДБР, забезпечували логістику окупаційно-російських військ, що наступали у напрямку Чернігів-Суми. Цю інформацію Суспільному підтвердила прессекретар теруправління ДБР Києва Наталія Мелень, повідомляє Суспільне/Новини.

З її слів, ешелон з цистернами в період 25-26 лютого перебував на станції «Низківка» у селі Забарівка Корюківського району. Про його місце знаходження ЗСУ сповістили місцеві жителі.

Ешелон з цистернами в період 25-26 лютого перебував на станції «Низківка» у селі Забарівка Корюківського району. Про його місце знаходження ЗСУ сповістили місцеві жителі.

«Коли місцеві злили інформацію ЗСУ, ті з байрактарів їх «підбомбили». З 51 вагону, 45 вціліли на 100%. Решта трохи вийшла з ладу. Наразі планується їхнє відновлення. Далі їх передадуть Агентству з розшуку та менеджменту активів, а у подальшому Збройним силам України», — сказала Мелень.

Вона додала, що наразі всі цистерни порожні, адже місцеві частково взяли пальне для посівної, а решту, що не змогли забрати — злили та а даним фактом (перетин кордону ешелону з цистернами, — ред.) відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 437 КК України — планування, підготовка або розв'язування агресивної війни чи воєнного конфлікту, а також участь у змові, що спрямована на вчинення таких дій.

Читайте також: Нацгвардія США розповіла, через скільки зможе передати Україні БТР М113

Реклама Google

Telegram Channel